Newcastle wil nog steeds Okon

Newcastle wil nog steeds Okon
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Newcastle Jets blijven achter Paul Okon jagen. De verdediger van KV Oostende zou de Marquee Player van de Australische ploeg kunnen worden. Het probleem ligt hem echter bij de datum van aantrekking.

Eerst een woordje uitleg bij het begrip 'Marquee Player'. Australische ploegen mogen maximum 20 spelers in hun team hebben waarbij er drie bij datum van aantrekken de leeftijd van 20 jaar niet mogen overschreden hebben. Ook geldt er een salarismaximum; de som van de salarissen van 19 spelers mag niet meer zijn dan 890.000 euro op jaarbasis. Voor die ene speler die daar niet inbegrepen is, maakt het niet uit hoeveel hij verdient. En die speler wordt aangeduid met het begrip Marquee Player.

De Jets zouden graag Okon aantrekken als hun Marquee Player. Hij kreeg al een voorstel waarbij hij 250.000 euro per jaar zou verdienen. Bovendien loopt zijn contract eind dit seizoen af en kan hij dan gratis vertrekken. Okon gaf al aan een terugkeer naar zijn vaderland te zien zitten al was het maar voor zijn moeder die het steeds lastiger vindt om de lange trip richting Europa te maken om haar zoon en kleinzoon te zien.

Het probleem ligt hem echter bij de periode wanneer de Jets Okon willen binnenhalen. Zij willen dat immers zo snel mogelijk. Op 7 mei begint het Australisch kwalificatietornooi voor het Wereldkampioenschap voor Clubs al. Oostende is echter in volle degradatiestrijd en is niet geneigd om haar sterkhouder en kapitein in deze periode te verliezen. Vraag is dus of beide clubs nog tijdig tot een akkoord zullen komen of dat Newcastle op zoek moet naar een nieuwe Marquee Player.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties