Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Jules Ottenstadion
Kleine zege voor Gent
bernie de vuyst

AA Gent heeft het seizoen winnend kunnen afsluiten tegen VC Westerlo. Een doelpunt van woelwater Jbari was voldoende voor de drie punten in een typische eindeseizoenswedstrijd.

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat deze wedstrijd nergens meer omging. Er zat dan ook weinig bezieling in de match. Toch konden de Gent-supporters na een klein kwartier applaudiseren toen Jbari met een prachtige, beheerste trap de score opende (1-0). De spits dreigde nog een paar keer in de eerste helft. Westerlo kon in de eerste helft slechts één kans versieren, wel een grote, maar Utaka toonde oog in oog met Herpoel dat hij geen echte killer is.

Bij de eerste kans na rust was opnieuw Jbari de hoofdrolspeler. De gewezen Rode Duivel profiteerde van knullig balverlies en stormde richting doel(punt), Deelkens bracht echter redding. Aan de overkant testte Utaka doelman Herpoel voor de tweede keer, weer zonder succes. Tien minuten voor affluiten mochten de Buffalo-fans nog eens in de handen klappen, wel niet voor een treffer. Er werd immers afscheid genomen van oudgediende Mathieu Verschuere. Beide ploegen waren nog elk één keer gevaarlijk, Delen voor Westel en Vrancken voor de thuisploeg. De score bleef evenwel onveranderd zodat Gent de laatste match van het seizoen met een goed gevoel beëindigde.