Nederlanders loven Wilhelmsson

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Nederlanders loven Wilhelmsson
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vincent Kompany voor Christian Wilhelmsson en Timmy Simons. Zo luidde het oordeel van de Belgische voetbalsupporters over welke speler nu het beste was het voorbije seizoen. Onze Nederlandse collega’s van voetbalprimeur.nl  keken eens over de grens heen en maakten een analyse van onze nationale competitie.
 
De kwaliteiten van Christian Wilhelmsson is ook niet aan de ogen van de Nederlanders ontgaan. Hoewel ze daar vooral Vincent Kompany kennen, prijkt de Zweedse flankspeler toch op de eerste plaats in hun lijstje. Net voor Kompany. Op de derde plaats prijkt niet de naam van Timmy Simons, maar wel die van Sergio Conceiçao, de Portugese smaakmaker van Standard. Simons, volgend jaar misschien spelend voor Feyenoord staat een trapje lager. Dat hij bij onze noorderburen een plaatsje moet toegeven toont aan dat de Nederlanders nog altijd meer houden van het technisch verfijnde voetbal. Nastja Ceh maakt de top-5 compleet.
 
Verder vinden we de namen van Karel Geraerts, Silvio Proto, Dan Marius Mitu, Oguchi Onyewu en Nenad Jestrovic terug. En natuurlijk mocht Orlando Engelaar, de enige Nederlander die iets extra’s brengt in de Belgische competitie, niet in hun lijstje ontbreken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties