Derdeklassers bijten van zich af in Russische beker

Luc Goderis

Vanmiddag zijn de eerste wedstrijden van de 1/16de finales van de Russische beker afgewerkt.  Voor het eerst in de editie 2005/2006 kwamen ook de Russische Premier League-ploegen in actie.  Door de geleide loting komen alle hoogsteklassers uit tegen tweede- of derdeklassers.

De duels van vanmiddag gingen allen tussen een Premier League-team en een derdeklassers.  De tweedeklassers werkten vanmiddag immers een competitiewedstrijd af.

Tom Tomsk had de handenvol met derdeklasser Spartak Kostroma.  Het duurde tot vijf minuten voor affluiten vooraleer Tomsk definitief afstand kon nemen.  Tijdens een dolle tweede helft was de thuisploeg tot 2-0 uitgelopen, maar een dapper Kostroma vocht verdiend terug tot 2-2.  Valeri Leonov besliste de partij pas in de 85ste minuut.

Lada Tolyatti, een andere derdeklasser, hield Amkar goed in bedwang en smeerde de ploeg uit Perm uiteindelijk nog een 1-0 achterstand aan de broek.  Evgeni Kharlachev had er wel een strafschop voor nodig.

Rubin Kazan had heel wat moeite met Vityaz Podolsk, maar dankzij een doelpunt van Andrey Konovalov, net voor de rust, haalde Rubin het met het kleinste verschil.

Spartak Moskou en Kriliya deden wat van hen werd verwacht.  Beiden wonnen ze met ruime cijfers de heenmatch.  Spartak zette Okean Nakhodka met 6-0 opzij en Kriliya Sovetov stuurde Saturn Egorevsk kansloos huiswaarts (4-1).

Uefabeker-winnaar CSKA Moskou leek op een simpele 2-0 overwinning af te stevenen, maar dat was buiten Andrei Smirnov gerekend.  In de toegevoegde tijd rondde Smirnov de laatste aanval van Torpedo Vladimir succesvol af.