Germ. Beerschot klopt Ekeren

Philippe Crols
Germ. Beerschot  klopt Ekeren

Germinal Beerschot heeft dinsdagavond een oefenwedstrijd in Ekeren gewonnen. De plaatselijke tweedeprovincialer kon weinig of geen weerwerk bieden en het klasseverschil was ook duidelijk te merken in de eindstand: 1-9.

De bezoekers kregen in de eerste helft kans na kans. Na amper zes minuten scoorde Messoudi al de 0-1. Germinal Beerschot kreeg voor de rest van de eerste helft de bal er maar niet in zo leek het. Vlak voor rust kon Chimedza met een mooie krul in de winkelhaak toch voor de 0-2 zorgen. Germinal Beerschot speelde goed in de eerste helft maar de afwerking liet wel te wensen over.

Na de rust kwamen basisspelers Hoefkens, De Decker en Snoeckx in de ploeg en de kansen vlogen nu wel binnen. Na tien minuten in de tweede helft stond de teller van de bezoekers al op 6, na doelpunten van 2x Julien, Prince en Dickson. Voor de thuisploeg kon Van Gorp nog milderen. Vijf minuten later hadden de bezoekers de score echter weer verder uitgediept. Via Prince en Kubilskis kwamen de 1-7 en de 1-8 op het bord. Het was diezelfde Kubilskis die in de laatste minuut de 1-9 eindstand vastlegde.

Opstelling Germinal Beerschot voor de rust
Verbist, De Wree, Vandooren, De Roeck, Monteyne, Dickson, Kubilskis, Messoudi, Chimedza, Prince en Udi

Opstelling Germinal Beerschot na de rust
Verbist (62' Maes), Hoefkens, Vandooren, De Roeck (60' Camara), De Decker, Dickson, Julien, Kubilskis, Snoeckx, Chimedza en Prince

Doelpunten FC Ekeren-Germinal Beerschot
6' Messoudi 0-1
40' Chimedza 0-2
48' Dickson 0-3
51' Prince 0-4
53' en 55' Julien 0-5 en 0-6
64' Van Gorp 1-6
67' Prince 1-7
68' en 90' Kubilskis 1-8 en 1-9