KSK Maldegem pakt Ledeganck-Cup

Niko Van Eeckhout

KSK Maldegem speelde woensdagavond hun derde oefenpartij tegen streekgenoot KFC Eeklo.

De eerste helft was povertjes voor KSK Maldegem. De start mocht er nog wezen, enkele kansjes via Notte en De Meester werden echter gemist.
Na een tiental minuten mocht KFC Eeklo echter zijn wil doordrijven. De 1-0 ruststand was dan ook niet onverdiend.
De tweede helft zag iedereen een sterkere bezoekersploeg. KFC Eeklo kon nog maar moeilijk het tempo volgen en de doelpunten bleven dan ook niet uit. Na 52'  versierde Sam De Meester een penaltyfout, Reynaert zette keurig de strafschop om en zorgde voor de 1-1. De 1-2 kwam er even later, net als de 1-0 na een flater van de doelman. Een hoge voorzet werd verkeerd beoordeeld en Sam De Meester kon makkelijk binnentikken. Het was dan even wachten op de 1-3 via Sam De Meester om opgelucht adem te halen. Dat dacht men toch bij KSK. Niets was echter minder waar, het tempo ging terug de dieperik in en Eeklo profiteerde optimaal om 2 maal te scoren in 2 minuten tijd en de stand terug in evenwicht bracht.
De penaltyreeks moest  dan voor de beslissing zorgen.
KFC Eeklo mocht beginnen maar mistte meteen. Roels zorgde vlekkeloos voor de 0-1 voorsprong. Ook de tweede strafschop voor KFC Eeklo was een maat voor niks, Kim De Paepe ranselde de bal mooi uit de hoek. Sam De Meester kreeg de kans om KSK op rozen te zetten en deed dit ook, 0-2. Daarna werden alle strafschoppen benut. Van Landschoot (die zeer sterk inviel) maakte de 1-3, Thomas Madou schoot de beslissende 2-4 binnen.

Vooral de tweede helft was mooi om zien. Er is echter nog werk aan de winkel, maar we onthouden vooral het positieve en zien een goede evolutie.