Onenigheid op het Kiel, Brys is woest

Jan Martynowski
| 0 reacties
Onenigheid op het Kiel, Brys is woest
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het lijkt hommeles op het Kiel. Terwijl Luciano en Dickson zich verdedigden, was trainer Brys woest op hen. En ook Igor Lolo kreeg een stevige veeg uit de pan.

Het geval Igor Lolo
Igor Lolo stond voor de tweede maal in de basis bij Germinal Beerschot. En voor de tweede maal kreeg hij twee gele kaarten. Brys: "Ik duld niet dat er een mentaliteit als die van Beveren in mijn ploeg sluipt. Hij had al een fout gemaakt waarmee hij flirtte met rood. Een beetje verstandige speler houdt zich dan gedeisd. Maar hij brengt heel de ploeg in de problemen."

Het geval Luciano Da Silva
"Salou is mijn vriend. We trekken vaak met elkaar op", zegt Luciano. "En dan trapt hij zomaar op mijn arm. Zo ken ik hem helemaal niet. Zelfs bij de 1-1 kwam hij mij provoceren." Genoeg voor de doelman om door het lint te gaan. "De Brul spuwde mij recht in mijn gezicht. Nooit zal ik dat tolereren", zegt de anders zo goedlachse Braziliaan. "Als dit morgen opnieuw zou gebeuren, deed ik hetzelfde." Die woorden leidden tot woede bij trainer Brys. "Zegt Luciano dat? Dat is het toppunt. Als dat zo is, moet hij maar stoppen met voetbal. Niets van begrip heb ik voor zijn reactie. Dat hij dan kiest voor straatvoetbal. Maar niet hier, niet bij Germinal Beerschot", aldus de woeste trainer. "Spuwen? Wat dan nog, hij moet zich beheersen. Dat hij die klodder aan de scheids toont." Tjorven De Brul bleef kalm. "Ik snap niet wat die mannen overkwam. Ik kan wel zeggen dat ik overdag leraar ben en er niet van beticht wil worden dat ik naar andere mensen spuw."

Het geval Agyeman Dickson
De jonge Belg kreeg in het tumult na de uitsluiting van Luciano. "Er werd wat gepraat en geroepen, en plots laat De Brul zich vallen. Maar daar had ik helemaal niets mee te maken. Hij is dan volop bezig met Luciano. Waarop de ref zich omdraait en onmiddellijk rood trekt." Ook andere beslissingen van Burie konden er niet in bij Dickson. "Die man nam rare beslissingen. In de eerste helft ligt Dosunmu geblesseerd op de grond, en liet hij gewoon doorspelen. Erger nog: Dosunmu moest op handen en voeten naar de kant kruipen, want de dokter mocht het veld niet op." Over het gedrag van zijn tegenstrever was de middenvelder ook niet te spreken. "Ze waren ons de hele tijd aan het provoceren. En de ref is daar helemaal ingetrapt."

De gevallen Hendrikx en Van Dooren
De debuterende Hendrikx ontsprong de rode kaartendans na een doodstrap op De Brul, maar kreeg slechts geel. Hem wacht dus geen verdere sanctie. Slachtoffer De Brul: "Voor hetzelfde geld zit ik weken aan de kant. Gelukkig viel het mee. En Hendrikx? Ik denk dat de scheids geen rood meer durfde boven te halen."
Dat kan anders zijn voor verdediger Kurt Van Dooren. Toen de vierde scheidsrechter hem na de wedstrijd tot bedaren probeerde te brengen, ging Van Dooren opzichtig met hem in discussie. Als dit wordt opgenomen in het officiële verslag van de wedstrijd, staat ook hem een schorsing te wachten.

Vanop de officiële site van Germinal Beerschot
Deze teksten staan op de frontsite van Germinal Beerschot, en zijn niet geheel te rijmen met de woorden van Marc Brys.
" De zege lag voor het grijpen, maar na de uitsluiting van Lolo kwam Germinal Beerschot nog zwaar in de problemen. De Waregemse druk werd met de minuut opgedreven, samen met enkele onfrisse intimidatietechnieken van het duo Salou-De Brul. Terwijl ook het ex-Antwerp-duo Sergeant-Leleu hun duit in het degoutante zakje deden. En wat gevreesd werd, gebeurde na de gelijkmaker. Luciano, eerder door Salou al bewust op de arm getrapt, kreeg van diezelfde amokmaker nog een welgemikte fluim in het aangezicht, en ging totaal door het lint. Rood voor de doelman, maar ook voor Dickson."

"Van slechte smaak en weinig voetbalverstand gesproken: Ibrahim Salou werd in "De Zondag" zowaar uitgeroepen tot "man van de match" van de partij Zulte Waregem-Germinal Beerschot. Begrijpe wie kan... Want de Ghanese spits van de West-Vlaamse neo-eersteklasser trapte eerst bewust op Luciano's arm, spuugde ook nog eens een fluim in diens gezicht en kreeg hiervoor van scheidsrechter Burie geen rode kaart maar wel "carte blanche", zodat hij diep in blessuretijd de winning-goal kon inkoppen.
Mogen wij vanop het Kiel daar enkele grote vraag- en uitroeptekens bijzetten?!?!" 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties