Standard te goed voor Frankfurt

Philippe Crols

Standard won vorige week donderdag al een oefenwedstrijd met 0-1 tegen een Portugese tweedeklasser. Echt veel belang moest men er niet echt aan hechten. Met Frankfurt kreeg de Luikse een moeilijkere tegenstander voorgeschoteld.

Moeilijker of niet, maar Standard won ook deze wedstrijd op Portugese bodem. Het Duitse Eintracht Frankfurt ging met 1-0 ten onder tegen Standard. Frankfurt is de huidige nummer 10 uit de Bundesliga. Net als in de vorige oefenwedstrijd viel ook nu het enige Luikse doelpunt vrij snel. Verdediger Mohammed Sarr wist al na twee minuten de score te openen en de eindstand meteen ook vast te leggen, want meer dan één keer werd er niet gescoord. Negatief voor Standard waren de twee wissels tijdens de eerste helft. Tchité en Onyewu moesten al vroegtijdig het terrein verlaten.

Voor de herstkampioen traden de volgende namen aan: Runje, Deflandre, Costa, Onyewu (38' Garbini), Sarr, Negouai (46' Dembele), Geraerts (46' Kovalenko), Conceiçao (46' Walasiak), Moreira (46' Roussel), Wamberto (74' Papassarantis), Tchité (17' Niculae)