Genk gelijk tegen Trabzonspor

Philippe Crols

Genk heeft zijn winterstage in Turkije afgesloten met een gelijkspel tegen het Turkse Trabzonspor. Genk speelde met een aantal basisspelers die werden aangevuld door jongeren.

Racing Genk trof met Trabzonspor de nummer acht uit de Turkse eerste klasse. Een echt hoogstaande wedstrijd werd het niet, maar gescoord werd er wel. De 500 aanwezige toeschouwers zagen hoe Genk na een kleine twintig minuten op voorsprong kwam. De jonge Sebastien Pocognoli schilderde een vrijschop voorbij de Turkse doelman in doel, 0-1. Lang konden de Limburgers niet genieten van die voorsprong, want vijf minuten later maakten de Turken gelijk. Eerst kon Jan Moons nog enkele keren redding brengen, maar omdat de bal niet wegraakte kon Szymkoviac de gelijkmaker scoren, 1-1. Dat was tevens de ruststand.

De tweede helft bood weinig beterschap. Bob Peeters kreeg voor de bezoekers nog wel een goede mogelijkheid, maar wist Genk niet op voorsprong te zetten. Een Turkse voorsprong werd door Genk-doelman Moons dan weer enkele keren voorkomen. Toch klommen de Turken na tien minuten spelen in de tweede helft op voorsprong na een doelpunt van Koçak. Op het uur maakte Genk echter al gelijk. Akjal behandelde een voorzet van Pocognoli nogal ongelukkig en de bal verdween in het Turkse doel, 2-2. Met die 2-2 mag Genk vrijdagnacht terugreizen naar België.

Racing Genk speelde met: Moons, Vandooren, Mikulic, Verdonck, Cornelis, Pocognoli (69’ Haroun), Ogunjimi (63’ Remacle) , Oliseh (46’ Soley), Defour, Chatelle (65’ Stojanovic) en Peeters