Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Jan Breydel
Club morst met de kansen, maar wint wel
Ruben Claesen

Club Brugge won verdiend van Beveren, al toonde het geen frisheid voor doel door enkele opgelegde kansen steevast de nek om te wringen. Kevin Roelandts maakte met een prachtgoal het enige doelpunt.

Bij Club Brugge raakte Stijnen speelklaar, Ishiaku verving de geschorste Balaban, Dufer kreeg de voorkeur op Verheyen. Beveren startte met dezelfde elf als vorige week.

De thuisploeg had de beste start. Al in de tweede minuut speelde Ishiaku naar Portillo, die in één tijd over trapte. Even later rukte Portillo op aan de linkerkant, zijn gemeten voorzet werd onbegrijpelijk naast gekopt door Ishiaku, dit had de openingstreffer moeten zijn. Portillo was ongetwijfeld de man van de beginfase. Na tien minuten spelen moest Verhulst zijn vingertoppen gebruiken op een hard schot van de Spanjaard. Even na het kwartier was het dan toch raak. Via De Cock en Vermant kwam de bal voor de mindere linker van Roelandts, die twijfelde niet en schoot de bal in één tijd prachtig binnen. In de drieëntwintigste minuut kon Ishiaku de score bijna verdubbelen, maar hij kopte de voorzet van De Cock over. Beveren probeerde na die openingstreffer te combineren, maar was onmachtig in de aanval. Op het halfuur pareerde Verhulst een hard, laag schot van Leko, Portillo kon ook de rebound niet afwerken. Op slag van rust een lage voorzet van Dufer naar Ishiaku, die in één tijd op Verhulst schoot, een goede reflex van de jongeling. Club Brugge controleerde en stond aan de rust verdiend op voorsprong.

De tweede helft begon een stuk langzamer dan de eerste. Even voor het uur gleed Portillo een voorzet van Dufer in het zijnet. Even later zag heel Beveren een strafschop, toen Vermant in het eigen strafschopgebied de bal met de arm raakte, Jordens zag die echter niet. In de daaropvolgende fase gaf Jordens dan wel een penalty voor de thuisploeg, al was er weinig aan de hand toen Ishiaku neerging. Portillo miste echter en ook Ishiaku kon de rebound niet verzilveren, het bleef 1-0. Twintig minuten voor tijd een eerste keer Beveren, het schot van Topka ging net naast. Vijf minuten later trapte Roelandts op de paal, in de daaropvolgende tegenaanval miste Topka dé kans op de gelijkmaker. In de tachtigste minuut was het weer alarm bij Beveren. De ingevallen Verheyen bood Ishiaku de 2-0 aan, maar de Nigeriaan kwam net een teentje tekort. De laatste kans was voor Beveren, Stijnen moest een vrije trap van Badjan over zijn goal tikken. 1-0 dus, een verdiende zege voor Club, al had het verschil ongetwijfeld groter moeten zijn. [AN]