cluClub Brugge
bevBeveren
Datum: 19/02/2006 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Jan Breydel
Nog twee zondagsmatchen
Kristof Blomme
| 0 reacties
Nog twee zondagsmatchen
Foto: © SC

Zondag worden in de Jupiler League nog twee partijen afgewerkt. Kampioen Club Brugge ontvangt Beveren. Zowel Anderlecht, Standard als Zulte Waregem wonnen gisteren. Blauw-zwart pakt dus best de drie punten om met een gerust hart de match tegen Standard aan te vangen. Om 20.30u ontmoeten La Louvière en Germinal Beerschot elkaar nog op Tivoli. De thuisploeg moet dringend nog eens punten pakken, want ook hier wonnen de rechtstreekse concurrenten. 

Club Brugge en Beveren beginnen aan hun partij om 18 uur. Club telt voorlopig een achterstand van drie punten op Anderlecht. Mits winst wordt het dus weer gedeeld leider. Winst is onontbeerlijk met de belangrijke partij tegen Standard in het verschiet. Bij verlies doet ook Beveren echter een slechte zaak. Het telt voorlopig nog slechts een voorsprong van twee punten op Lierse en La Louvière, de nummers laatst. 

Bij blauw-zwart is het nog niet duidelijk wie het doel zal verdedigen. Butina viel tegen Roma al vroeg uit, maar ook diens vervanger Stijnen is niet helemaal fit. Hij sukkelt met een blessure aan de kuit. Indien hij niet fit raakt maakt belofteninternational Verbauwhede zijn grote debuut bij Club. Ook Vanaudenaerde, Clement en Lange zijn geblesseerd. De Cock keert dus terug op zijn vertrouwde rechtsachter. Vandelannoite vergezelt Maertens centraal in de defensie. Bosko Balaban is geschorst. Hij wordt vervangen door Ishiaku

Vermoedelijke opstelling: Stijnen (?); De Cock, Maertens, Vandelannoite, Klukowski; Vermant, Roelandts, Leko;  Verheyen, Ishiaku, Portillo.

Bij Beveren keerde doelman Copa met een enkelblessure terug uit de Afrika Cup. Verhulst, die de vorige partijen al in doel stond, blijft ook nu onder de lat staan. Aanvaller Arunina komt dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie. Middenvelder en draaischijf Junior is nog twijfelachtig. Zezeto tenslotte is geschorst. Voorin maken Gervinho en Dissa de dienst uit.

Vermoedelijke opstelling: Verhulst; Fontenette, Jo-Augustin, Diabis, Badjan; Seka, Junior (?), Agboh, Diallo; Gervinho, Dissa.


La Louvière en Germinal Beerschot nemen het om 20.30u tegen elkaar op. De thuisploeg staat op dit ogenblik gedeeld laatste. Lierse won gisteren namelijk opnieuw en kon zo al de volledige achterstand teniet doen. Germinal Beerschot heeft zich de vorige weken knap naar boven gewerkt. Voorlopig staat het op een veilige elfde plaats.

Bij de Wolven zijn Brahami, Jbari en Stojkov geblesseerd. Ekani en Oliseh zijn dan weer geschorst. Voorin moet Bodart nog kiezen tussen Sofiane en Glouftsis. Ook Durieux en Luntala komen in de ploeg. 

Vermoedelijke opstelling: Cordier; Blay, Guilmot, Durieux; Emeran, Luntala, Teklak, Mazurkiewicz, Cousin; Lecomte, Sofiane.

Bij de Antwerpenaren ligt enkel De Wree in de lappenmand. De Roeck zit een schorsingsdag uit. Voorin wordt weer gekozen voor het duo Dosunmu - Victor.

Vermoedelijke opstelling: Luciano; Van der Weerden, Lolo, Van Dooren, Cvitanovic, Monteyne; De Decker, Messoudi, Cruz; Dosunmu, Victor. 

Meer nieuws