Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Jan Breydel
Cercle ziet degradatiespook opduiken
Kristof Blomme

Cercle heeft de levensbelangrijke thuismatch tegen Brussels niet kunnen winnen. De Bruggelingen gingen in eigen huis met 0-1 de boot in. Petö zorgde voor de rust voor de enige goal van de partij. Cercle telt nog slechts drie punten voorsprong op de voorlaatste in de stand. Brussels blijft rustig meedoen in de buik van het klassement.

Na amper één minuut kwamen de bezoekers dreigen. Culek drukte af, maar zijn poging verdween over. Even later kon Dekelver Boi bedienen. De Bruggeling faalde echter in de afwerking. Op het kwartier kon Meyssen het van ver proberen. Zijn schot week af en verdween net naast de kooi van Nys. Lijnrechter Vroomans moest nog voor het kwartier het veld geblesseerd verlaten. Kargbo liet het niet aan zijn hart komen en schoot een vrije trap naast. Na nog geen twintig minuten was het wel raak voor Brussels. Het leer kwam in de voeten van Petö, die zonder aarzelen binnen knalde. Cercle kon daar weinig tegenover stellen. Grondin probeerde het na een halfuur van ver. Ook dat schot was niet goed gericht. Vlak voor de pauze kwam de thuisploeg toch ei zo na langszij. Meyssen schilderde een vrije trap op de paal.

Na de rust was er weinig beterschap. Op het uur was de match bijna gespeeld. Een vrije trap van Petö week af, maar via de paal verdween de bal in de grijparmen van Vandendriessche. Cercle probeerde wel, maar het miste de creativiteit om de bezoekende organisatie te ontwrichten. Pinas dreigde toch even, maar Nys pareerde. Cercle moest het van stilstaande fases hebben. Eerst trapte Portier een vrije trap hard in de muur. Nadien vond Meyssen de vuisten van Nys op zijn weg. Cercle verloor en moet nu bang achterom kijken. De volgende weken staan er enkele partijen tegen rechtstreekse concurrenten op het programma.