Transfersoap Defour zorgt voor commotie

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Transfersoap Defour zorgt voor commotie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De transfersoap rond Steven Defour blijft voor commotie zorgen. Het jonge talent werd de afgelopen dagen veelvuldig aan Ajax gelinkt, iets waar voorzitter Jos Vaessen niet mee kon lachen. Defour zou al een voorakkoord hebben met Ajax, zo luidde het.

Vaessen was razend toen hij de geruchten vernam. Hij liet weten klacht in te dienen bij de Fifa indien blijkt dat Ajax effectief achter de rug van Genk om met Defour praatte. De voorzitter van Genk stuurde ook een aangetekende brief naar Ajax waarin hij hetzelfde vertelde. Ajax reageert ontsteld op de brief en ontkent dat het al met Defour aan tafel zat. Ook de speler zelf en zijn familie ontkennen dat ze al iets tekenden.

Toch is de interesse van Ajax voor Defour bijzonder groot. De Amsterdamse club contacteerde Genk eind maart al met de vraag hoeveel Defour moest kosten. Genk antwoordde dat het niet zomaar een prijs op het hoofd van zijn goudhaantje wil plakken zonder daarover een onderhoud te hebben gehad. Sindsdien liet Ajax niets meer van zich horen.

Maar de interesse voor Defour is zeker niet verdwenen. Ajax kwam het talent al meerdere keren scouten. Zelfs coach Danny Blind zag Defour al aan het werk. Ajax was al geïnteresseerd in Defour vóór zijn grote doorbraak dit seizoen. De Nederlandse club zou vorig seizoen bij de transfer van Tom Soetaers naar Genk al het eerste kooprecht op Defour verworven hebben, zo schrijft Het Laatste Nieuws. [DAJ]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties