Bonden geven WK 2018 nog niet op

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Bonden geven WK 2018 nog niet op
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Afgelopen weekend liet Fifa-voorzitter Sepp Blatter zich negatief uit over de plannen van België en Nederland om zich samen kandidaat te stellen voor de organisatie van het WK 2018. Volgens Blatter is een co-organisatie in de toekomst uitgesloten. Toch geven de bonden het WK-verhaal nog niet op.

Alain Courtois, toernooidirecteur van Euro 2000 en één van de voortrekkers van het WK-voorstel, wil echter van geen wijken weten. "België en Nederland werken met één centraal directiecomité", legt Courtois uit in De Morgen. "Dat is een wezenlijk verschil met bijvoorbeeld Japan en Zuid-Korea, die in 2002 met afzonderlijke directies werkten. Uit Fifa-kringen hebben we opgevangen dat ze wel iets zien in onze werkwijze. De uitspraken van Blatter zijn bovendien vreemd. Eerder dit jaar stuurde hij nog aan op een samenwerking tussen Chili en Argentinië voor het WK van 2014."

Ook bondsvoorzitter Jan Peeters wil van geen opgeven weten. Peeters wijst op het feit dat er volgend jaar nieuwe voorzittersverkiezingen worden gehouden en dat het nog lang niet zeker is dat Blatter aan mag blijven. "Ik ken de positie van Blatter. In de komende twaalf jaar kan er veel veranderen." [TH]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties