Nieuwe Argentijnen Germinal Beerschot doorgelicht

Nieuwe Argentijnen Germinal Beerschot doorgelicht
Foto: © SC

Na Quinteros en Losada kwamen nog twee nieuwe Argentijnen de gelederen van Germinal Beerschot versterken: Gustavo Colman en Víctor Figueroa. Opnieuw deden we een beroep op scout Fernando Troiani om zijn mening te geven over de twee nieuwe aanwinsten van de Antwerpse fusieclub:
 
Gustavo Colman en Víctor Figueroa zijn twee centrale middenvelders van het Argentijnse Chacarita Juniors. Beide spelers waren basisspelers bij het team uit de tweede klasse dat net de promotie misliep. Colman en Figueroa speelden een sterk seizoen en waren samen met Facundo Parra en Jorge Drovandi de uitblinkers van het team.
 
Colman is geboren in 1984 en is rechtsvoetig. Hij kan zowel centraal als op de rechterflank spelen. De Argentijn heeft een uitstekende techniek en werkt hard, maar mist een beetje body. Colman kan vaak geen regelmaat in zijn prestaties leggen, aan Marc Brys de taak om daar verandering in te brengen.
 
Figueroa is 23 jaar en ook rechtsvoetig. Hij speelt meer centraal of achter de spitsen. Hij is vergelijkbaar met Boussoufa van AA Gent, maar heeft net iets minder kwaliteit in huis. Hij is klein, snel en hij kan ontzettend goed zijn tegenstander passeren met ongeziene dribbelbewegingen. Ook hij mist de nodige kracht en heeft zijn memorabele wedstrijden gespeeld en dan weer wedstrijden waar hij totaal afwezig was.
 
Voor Germinal Beerschot zullen deze twee Argentijnse aanwinsten alvast een meerwaarde zijn voor het team. Maar beide spelers komen wel van Chacarita Juniors, een ploeg uit de Argentijnse tweede klasse die geen promotie kon afdwingen. Volgens onze contactpersoon zal Daniel Quinteros ongetwijfeld titularis zijn en Figueroa waarschijnlijk ook. In Colman ziet hij een  bankzitter die zeker zijn kans zal krijgen om zich te bewijzen. Bij Hernan Losada tenslotte heeft hij zijn twijfels en stelt hij zich de vraag of hij überhaupt speelkansen zal krijgen. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties