Italianen populair in België

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Italianen populair in België
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na vier dagen Wereldbeker blijkt dat steeds meer Vlamingen afstemmen op dit grootste voetbalgebeuren.

De partij van Italië en Ghana van gisterenavond/maandagavond was met 410.000 Vlamingen voor de buis de best bekeken van alle Wereldbeker-wedstrijden totnogtoe. Daarvoor spande de match Argentinië – Ivoorkust de kroon met 400.000 kijkers.

Tijdens de eerste vier dagen keken gemiddeld 30.000 kijkers in Vlaanderen (waaronder uiteraard ook Nederlanders, die hier wonen) naar de Wereldbeker-programma’s bij onze noorderburen. Dat cijfer ligt in dezelfde lijn als bij vroegere grote voetbalevenementen.

De WK-applicatie van Telenet in samenwerking met KANAALTWEE en VT4 blijkt zeer populair bij de digitale kijkers. Na de eerste 4 WK-dagen stellen we vast dat per dag gemiddeld 10 % van de abonnees de Digitext-knop gebruiken, wat een zeer hoog direct responscijfer is. Per dag gebruikt gemiddeld 61 % van deze groep de WK-gids, op zoek naar extra informatie over de landen en hun spelers. De poll om ’De Nieuwe Keizer’, de beste speler van het tornooi, te verkiezen wordt per dag door 39 % van de Digitext-kijkers opgestart.

“Vanuit KANAALTWEE zijn wij fier op deze cijfers, zeker omdat dit de grootste Digitext-applicatie rond een welbepaald thema ooit is. Eens temeer zetten wij Vlaanderen op de digitale wereldkaart.”, zegt Martijn Bal, Hoofd Content Digitale Media VMMa. "We zijn blij met het gebruik van WK2006 gids," aldus Ronny Verhelst, Senior Vice President Mediapartnerships van Telenet. "De hoge cijfers bewijzen effectief dat kijkers toch graag extra informatie over de ploegen en spelers opvragen en meestemmen voor de Nieuwe Keizer. Het WK leeft dus wel degelijk, zelfs nu de Belgen niet meespelen. Digitale kijkers kunnen dankzij de interactieve WK2006 gids nog meer uit hun televisietoestel halen".

KANAALTWEE geeft opnieuw afspraak voor ‘De Wereldbeker’ op vrijdag 16 juni vanaf 14u15 voor Argentinië – Servië & Montenegro, Nederland – Ivoorkust en Mexico – Angola. Die dag ontvangt Robin Janssens Johan Boskamp, Luk Alloo en Bart Peeters, die voor de muzikale noot zal zorgen samen met enkele djembé-spelers. In de studio ontvangen we een Ivoriaans publiek.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties