STVV wint moeizaam eerste oefenpot

Mario Lelievre

Sint-Truiden won gisterenavond moeizaam zijn eerste oefenmatch met 2-3. De kanaries kwamen zelfs twee keer op achterstand, beide Herkse doelpunten kwamen van de voet van hun nieuwe man voorin Tom Breesch. Geel-blauw, voor de gelegenheid in het zwart-wit kwam aan de aftrap met Sishuba, Stolica, Hendrikx, Simaeys, Preud’Homme, Delorge, Debroux, Kalisa, Hayen en de ex-Herk Sport spelers Van Houdt en Deelkens.

Na een kwartier spelen was er een reuzekans voor Hendrikx maar die trof de paal. Vijf minuten later schoot deze nieuwe kanarie nogmaals richting doel, nu pal op de doelman. Op de twintigste minuut komt Herk op voorsprong via het nummer 10 Breesch die overkwam van Daring Jeuk waarmee hij ondanks de degradatie van Daring toch de topschutter van de reeks was. Even later was het ei zo na zelfs 2-0 voor de thuisploeg. Op het half uur komt STVV langszij via een penalty fout op Marc Hendrikx, omgezet door Ilija Stolica. 1-1 maar niet voor lang want haast in dezelfde minuut scoort Tom Breesch zijn tweede van de avond. Met deze 2-1 voorsprong gaat Sint-Lambrechts Herk dan ook de rust in.

Na de koffie kwam STVV met een totaal ander team aan de aftrap, enkel kapitein Delorge en Simaeys blijven staan, Mbonabucya, Munyaneza, Mulemo, Nys, Wisniowski, Peeters, Buvens, Bogaarts en Boeckx komen in het veld. Tijdens deze tweede periode vergaat het STVV wat beter en treft meteen de lat maar het duurt tot in de 22e minuut eer ze via Mbonabucya langszij komen, de assist kwam van Munyaneza. Zeven minuten voor het einde klimmen de kanaries voor het eerst op voorsprong en dit na een lange rush van Bogaarts op de flank, afgeleverd bij Mbonabucya die doortikt naar Buvens en de 2-3 eindstand vastlegt.

Een moeizame winst dus voor de kanaries die vanavond reeds hun tweede oefenpartij voor de voeten krijgen geschoven in de Pikkeleerstraat te Herk-de-Stad waar ze het om 18u opnemen tegen Herk FC. [AN]