'Ik raad elke Argentijn aan naar België te komen'

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
'Ik raad elke Argentijn aan naar België te komen'
Foto: © SC

Germinal Beerschot haalde in navolging van Anderlecht deze zomer een hele kolonie Argentijnse voetballers binnen. Ondertussen verblijven de vijf Argentijnen al een maand in Antwerpen, tijd dus voor een gesprek.

"We worden hier uitstekend opgevangen en hebben allemaal een mooie flat gekregen", vertelt Quinteros, één van de Argentijnen van Beerschot, in Het Nieuwsblad. ,,Ik in Aartselaar, de anderen in Berchem, Hove en het centrum. Wat me opvalt is hoe professioneel deze club georganiseerd is en hoe strikt de uurschema's worden gevolgd. In Argentinië speelde ik bij Independiente, waar ook mijn huidige ploegmaat Hernán Losada en Nicolas Frutos van Anderlecht speelde. Op papier is dat een grote club in Argentinië, maar organisatorisch was het er een puinhoop."

"Elke Argentijn kent Nicolas Frutos en Anderlecht wel, maar weinigen weten dat er ook andere clubs zijn waar Argentijnen terecht kunnen", gaat Quinteros verder. ,,Germinal Beerschot is een stabiele club net onder de Belgische top. Als een Argentijn me vraagt of het de moeite loont voor een Belgische middenmoter te kiezen, zeg ik: 'kom als de bliksem naar hier'."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties