Postiga en Sa Pinto in beeld, Pletikosa op komst

Steven Bologne
| 0 reacties
Postiga en Sa Pinto in beeld, Pletikosa op komst
Foto: © SC

De deadline om Europees speelgerechtigd te geraken (3 augustus) nadert, op Standard staan enkele spelers op het punt een contract te tekenen. De reeds op proef zijnde doelman Stipe Pletikosa ondertekent mogelijk vandaag al een overeenkomst met de Rouches.
 
De 1m93 grote Stipe Pletikosa, die nog onder contract staat bij zijn vorige club Hajduk Split, kwam vorig seizoen op uitleenbasis uit voor Shaktar Donetsk.
 
Twee andere belangrijke dossiers op het bureau van Michel Preud’Homme zijn die van twee spitsen. Twee topspitsen uit Portugal worden nadrukkelijk gelinkt aan Standard, al is er nog een derde niet nader genoemde topper. De 34-jarige Ricardo Sa Pinto is momenteel einde contract en heeft er een mooie carrière opzitten. Hij verzamelde 45 caps bij de Portugese nationale ploeg waarin hij tien keer kon scoren.
 
Tweede topspits in het rijtje is de 24-jarige Helder Postiga (foto). De WK-ganger speelde in het verleden voor FC Porto, Tottenham Hotspur, FC Porto en speelde het voorbij seizoen op huurbasis bij Saint-Etienne. Vorig seizoen werd Postiga reeds gelinkt aan Standard.
 
Verder worden ook Karel Geraerts (contractverlenging) en Philippe Leonard (momenteel vrij) nog verwacht op Standard. “Indien de spitsen worden binnengehaald die nu op tafel liggen, dan halen we kleppers binnen. Dit Standard moet kwaliteit binnenhalen wil het voor de titel gaan”, aldus Johan Boskamp. [AN]        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties