België kan niet winnen tegen voetbaldwerg

Thomas Dubois
| 0 reacties
België kan niet winnen tegen voetbaldwerg
Foto: © SC

België is er alweer niet in geslaagd z’n openingswedstrijd te winnen in een voorronde op een groot toernooi. Kazachstan, algemeen bekeken als het zwakke broertje van de groep, kwam geen enkele keer echt in de problemen en kwam er zelf gevat uit. België neemt een valse start die hen meteen al onder grote druk zet in de volgende wedstrijd.
 
België begint als 55e van de wereld aan de wedstrijd, Kazachstan staat 86 plaatsen lager gerangschikt op plaats 141. België begon met Dembele in de ploeg, Daerden startte op de bank. Het eerste gevaar kwam van Daniel Van Buyten op vrije trap. Van even buiten de zestien knalde hij de vrije trap maar net naast. Het waren vooral de centrale mannen die voor gevaar konden zorgen, tien minuten later knalde Kompany, zijn schot werd maar net gered.
 
Consternatie rond het halfuur, een voorzet van Kompany belandde tegen het hand van een Kazakse verdediger in de zestien. Scheidsrechter Courtney zag er geen graten in. Meteen één van de laatste acties van de speler van Hamburg. Hij moest geblesseerd het veld verlaten, Huysegems kwam in z’n plaats. België had het heel moeilijk met de stugge organisatie van de ploeg van Pijpers. Kazachstan kon er amper uitkomen, tot net voor rusten, wanneer Zhumaskaliyev een open doelkans kreeg die onbegrijpelijk naast geschoten werd. Onder een fluitconcert verlieten de Duivels het veld om te gaan rusten.
 
De eerste kans van de tweede helft was voor Karel Geraerts, de Standard-speler liep goed in op een voorzet van Bart Goor. Loria pakte goed. Een schot van Dembele even later ging naast. Ook Kazachstan kon gevaarlijk zijn, een diep gestuurde bal werd ook richting doel getrapt waar Stijn Stijnen kon pakken. Even na het uur moest het gewoon 1-0 staan, Buffel en Pieroni kregen elk een open doelkans die moest gescoord worden. Loria redde twee keer enorm knap.
 
België speelde ongestructureerd en zonder diepgang. Het gaf op geen enkel moment de indruk het zwakke broertje van de poule meester te zijn. Integendeel, Kazachstan speelde goed mee en versierde enkele goede kansen via onder andere Smakov die z’n kopbal gestuit zag worden door een Belgische verdediger. Aan de overkant pakte Pieroni uit met een knappe controle en een schot dat gestuit werd door Loria.
 
In een hete slotfase kwam België enkele keren gevaarlijk voor doel, scoren lukte echter niet waardoor de wedstrijd eindigde op een bedroevende 0-0. De start van de Rode Duivels mag allerminst gezien zijn. De volgende duels zijn twee uitwedstrijden naar Armenië en Servië. België meteen onder druk. [AN]
 
Opstelling: Stijnen; Hoefkens (Vanden Borre), Van Buyten, Vermaelen, Van Damme (Pieroni); Kompany (Huysegems), Geraerts, Goor, Simons; Dembele, Buffel.     
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties