Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Le Canonnier
Eerste puntenverlies voor Moeskroen
Tonnelier Caroline

Dankzij een doelpunt van Oyen in de slotminuut heeft Roeselare de streekgenoten uit Moeskroen hun eerste puntenverlies aangesmeerd.  Aan de rust zag het er nochtans niet goed uit voor de bezoekers.  Custovic had met twee treffers een 2-0 voorsprong op het bord gezet voor Moeskroen.  In de tweede helft kwam Roeselare beter voor de dag, en dankzij een vroeg een een laat doelpunt sleepte het team van Geeraerd toch nog een puntje uit de brand.

Bij Moeskroen kregen de elf die met 1-3 waren gaan winnen op Gent opnieuw het vertrouwen.  Roeselare-coach Geeraerd kon opnieuw rekenen op Verbiest en ook De Vleeschauwer was voldoende fit om aan de wedstrijd te beginnen.  De wedstrijd kwam aarzelend op gang, maar het was toch Moeskroen dat best aan de partij begon.  Custovic was de gevaarlijkste man op het veld en het was dan ook hij die zijn ploeg verdiend op voorsprong bracht.  Met een vrije trap knalde hij al zijn vierde van het seizoen tegen de netten.  Vier minuten later was het alweer raak.  Custovic kon opnieuw aanleggen op een vrije trap en trapte zijn tweede van de avond voorbij Biebauw.  Moeskroen leek af te stevenen op een makkelijke zege, maar Roeselare slaagde er in het laatste kwartier voor de rust toch iets beter in het evenwicht te herstellen.  Dat leverde niet veel meer op dan wat dreiging van de geïsoleerde Malki, zodat les Hurlus met een al bij al verdiende 2-0 voorsprong mochten gaan rusten.

Dirk Geeraerd reageerde door in de tweede helft Dufoor in te brengen om Malki wat meer steun te geven.  De kansen volgden nu wel en het was Malki die na een rommelige fase de verdiende aansluitingstreffer tegen de netten prikte.  De West-Vlamingen gingen verder op zoek naar de gelijkmaker, maar het bleef opletten voor de counter.  Moeskroen leek uiteindelijk toch de drie punten thuis te kunnen houden, maar daar dacht Oyen anders over.  De verdediger bezorgde les Hurlus diep in blessuretijd een kater.  Een opsteker voor Roeselare, dat met vertrouwen zijn Europees duel in Achnas mag tegemoet zien.   Moeskroen mist de kans om alleen aan de leiding te komen. [AN]