Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Lolo is de man voor Germinal Beerschot
Jan Martynowski

Na een eerder zwakke prestatie is Germinal Beerschot er toch in geslaagd de drie punten thuis te houden. Igor Lolo beslechtte de partij met twee identieke kopbalgoals. Wilfried Dalmat scoorde de 1-1.

Zonder de langdurig geblesseerde Kris De Wree begon de thuisploeg zwak aan de wedstrijd. Lolo liet zich enkele keren rollen, en ook Pieter-Jan Monteyne was geen toonbeeld van zekerheid. Bergen speelde iets vrijer, maar echt dreigen was er niet bij. Pas op het half uur kon de thuisploeg wat doorduwen. Dat resulteerde eerst in een kans voor de jarige -28- Jurgen Cavens, Berthelin redde. En toen de feestneus even later weer alleen voor de Fransman opdook, besloot hij naast. Nul-nul aan de koffie dus.

De tweede helft besloten de mannen van Brys wat meer druk naar voren te zetten. Na vijf minuten kopte Igor Lolo de bal in het hoekje, op vrijschop van Monteyne. Bergen reageerde, Cordaro vlamde, Luciano redde. De mannekes domineerden, Cavens en Colman vlamden op doel, maar tien minuten voor tijd viel de gelijkmaker uit de lucht. Dalmat knalde van heel ver, de bal week af, en 1-1. Germinal Beerschot was even aangeslagen, maar reageerde. In de laatste minuut kopte Lolo een vrije trap van Monteyne alweer in dezelfde hoek. 2-1, een zes op negen voor Geminal Beerschot. [AN]