Brys: 'Klaar voor Brussels'

Geerts Danny
| 0 reacties
Brys: 'Klaar voor Brussels'
Foto: © SC

Na een competitieloos weekend en een driedaagse oefenstage in Cadzand reist Germinal Beerschot morgenavond voor de knikkers naar FC Brussels. Daar wil paars-wit eerst en vooral de slechte prestatie van op Sint-Truiden wegspoelen en ook minstens een punt meegraaien.

"Altijd een moeilijke uitwedstrijd, naar Brussels", weet trainer Marc Brys. "Want in het Edmond Machtensstadion wacht ons een gedisciplineerde, kort dekkende en verdedigend ingestelde thuisploeg die moeilijk uit verband te spelen is. Wij hebben begin deze week echter prima kunnen werken. Zowel op het veld: technisch en tactisch, als naast het veld: qua teambuilding en inpassing van de nieuwelingen."

"Die driedaagse stage in Cadzand kwam precies op tijd", aldus nog de Germinal Beerschot-trainer. "Vanwege die belofteninterland België-Griekenland konden we sowieso niet in ons stadion terecht, terwijl er een aantal nieuwelingen dienden te worden ingepast... en daar was die trip naar Zeeuws-Vlaanderen ideaal voor."

Patrick Sunday Okoro kon vanwege een blessure niet mee naar Nederland afreizen; Didier Dheedene en Abuda waren er wél van de partij. De eerste indrukken?

"Twee aanwinsten, dat mag duidelijk zijn. Didier Dheedene is een 'winner', iemand die veel ervaring heeft en met het mes tussen de tanden speelt. Hij had een conditionele achterstand maar heeft keihard gewerkt en verloor inmiddels ook al een vijftal overtollige kilootjes. Qua instelling schitterend, veel praten en leiding geven", spreekt Marc Brys lovend over de nieuwe linkerpoot in zijn kern. De Braziliaan Abuda liet ook een veelbelovende indruk. "Technisch sterk, snel, een zeer positieve instelling en sterk als schaduwspits."

"De inpassing van de nieuwe jongens verliep probleemloos. Ten eerste omdat de groep er voor open stond, en ook omdat de nieuwelingen zelf snel willen integreren. Het feit dat de trainersstaf in Cadzand de volledige kern voor drie volle dagen bij elkaar had, is een ander pluspunt. Op die manier konden we streven naar een perfecte verhouding tussen trainingsarbeid en rust. Alleen al voor die zaken is zo'n korte stage een luxe."

Danny Geerts

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties