rwdmRWDM
lokSporting Lokeren
Datum: 18/11/2006 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Edmond Machtensstadion
Brussels koning der gelijke spelen
Filip Van der Elst
| 0 reacties
Brussels koning der gelijke spelen
Foto: © SC

FC Brussels stapelt stilaan de gelijke spelen op. Tegen Sporting Lokeren boekte het zijn vijfde draw op rij. Geen van beide ploegen schiet daar echt veel mee op. Vooral na de rust was Lokeren de betere ploeg in een zwakke wedstrijd, maar scoren lukte niet voor de Waaslanders. Brussels was aanvallend veel te onmondig.
 
Een door afwezigheden geteisterd Brussels (Richard Culek was ziek, Jonathan Tehoue en Cedric De Troetsel geblesseerd, Ebou Sillah en Nenad Stojanovic (tweede en laatste schorsingdag) geschorst) moest noodgedwongen met Dieudonné Kalulika als enige spits beginnen. De kleine Congolees had het de hele wedstrijd moeilijk tegen de Lokerse verdedigers. Steve Colpaert maakte achterin wel zijn come-back. Bij Lokeren was Joao Carlos opnieuw beschikbaar.
 
Brussels startte het best, maar kon voorin nauwelijks voor gevaar zorgen. Een verraderlijk afstandsschot van Jules Cesar Oulaï ging maar net over het doel. Aan de overkant waaide een voorzet van Aboubacar Camara ei zo na in doel. Lokeren nam naar de rust toe de wedstrijd meer in handen, en Michael Cordier moest redding brengen op een vrije trap van Runar Kristinsson. Even later ging de Waalse doelman bij een hoekschop wel onder de bal door, maar niemand bij Lokeren kon de bal tegen de netten prikken. Bij Brussels kwam glipte Kalulika door de buitenspelval, maar hij besloot de bal naar Musaba Selemani naar te spelen, die dan weer wel buitenspel stond.
 
Na de koffie ging Lokeren resoluter op zoek naar een goal, maar een kopbal van Ivan Vukomanovic ging centimeters naast. De beste kans was echter voor Patiyo Tambwe, bediend door Pedrag Filipovic, maar de Congolees mikte van op twee meter onbegrijpelijk over het lege doel. Ook Brussels dreigde nog eens: een vrije trap van Julien Gorius ging net naast. Daarna was het weer Lokeren dat gevaarlijk was: Carlos kwam na een knappe actie alleen voor Cordier, maar de Braziliaanse verdediger zocht teveel naar zijn rechter, en maakte het Cordier zo niet erg moeilijk. Hassan El Mouataz kreeg nog een laatste kans, opnieuw vanop vrije trap, maar ook nu hield Cordier de brilscore op het bord. Een gelijkspel waar Brussels tevreden mee mag zijn, gedurende het wedstrijdverloop, en dat door trainer Albert Cartier werd opgedragen aan de in blessure hervallen Alan Haydock.

Vooraf