Alonso dook niet

Yves Dekoning
| 0 reacties
Alonso dook niet
Foto: © SC

Volgens Xabi Alonso had Liverpool tegen Arsenal een strafschop moeten krijgen toen hij neerging in het strafschopgebied. Hij is pertinent zeker dat hij een contact voelde in het duel met Gilberto Silva. Op dat moment was het nog 0-0. Scheidsrechter Steve Bennet legde de bal niet op de stip, maar gaf Alonso geel voor duiken. Toch houdt de Spanjaard vol dat hij niet dook, en dat vertelde hij ook tegen de ref. "Ik speelde de bal en ging neer door dat contact, ik speelde niet vals."

Ook Rafael Benitez was van oordeel dat het strafschop was. Hij was dan ook helemaal niet tevreden over de gele kaart voor Alonso. Volgens de manager had scheidsrechter Bennet een paar seconden moeten nadenken alvorens te beslissen. "Er was contact, maar het was niet duidelijk. Dan moet je je verstand gebruiken en geen geel geven."

 

De TV-beelden lijken Alonso en Benitez gelijk te geven, maar de middenvelder leek wel heel graag neer te gaan na een miniem contact. Kon hij niet hoger springen om de tackle te ontwijken of zocht hij zelf het contact? Het was in ieder geval een dubieuze situatie.

    

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties