Maloney vervoegt de Claret & Blue

Sebastien Neirynck
| 0 reacties
Maloney vervoegt de Claret & Blue
Foto: © SC

In het laatste uur van Deadline Day versterkte Villa zich nog met een nieuwe aanvallende middenvelder. Shaun Maloney komt over van Celtic Glasgow, dat nog £ 1m vangt voor hem.

Maloney is einde contract op het einde van het seizoen en had al een voorakkoord met Villa, maar Martin O'Neill verkoos toch om de wendbare speler onmiddellijk te transferen. Hij kan zowel gebruikt worden als aanvallende middenvelder of als spits.

De 24-jarige Schotse international zag het levenslicht in Maleysië. Dit seizoen kende hij zijn blessurekwaaltjes en kwam hij maar bitter weinig in actie voor de Hoops. Vorig seizoen was zijn jaar van de doorbraak: 16 goals, 28 assists ... Het was genoeg om zowel "Schots Speler van het jaar" als "Schots Jonge Speler van het jaar" te worden.

De blauwe zijde van Birmingham zag Matthew Upson verkassen naar West Ham. Steve Bruce dacht bij Villa Liam Ridgewell weg te snoepen, maar stuitte op een onverbittelijke 'njet'. "Ik wil hier een ploeg bouwen, niet een ploeg ontmantelen," aldus O'Neill.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties