Vogel uit de gratie van Zwitserse bondscoach

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Vogel uit de gratie van Zwitserse bondscoach
Foto: © SC

De interlandcarrière van de Zwitser Johann Vogel lijkt ten einde. De ex-speler van PSV Eindhoven is uit de gratie gevallen van de Zwitserse bondscoach Jakob 'Kobi' Kuhn.

Kuhn kwam tot het besluit dat de 'chemie niet alleen op maar ook naast het veld op is'. Vogel, een 94-voudig international, werd tegen wil en dank van de lijst van kandidaat-internationals gegooid. "Ik moest deze stap nu zetten. Er was geen sprake meer van eenheid. En alleen met een sterke homogeniteit kunnen we tegen grote tegenstanders resultaten halen. We hebben ons in de voorbije wedstrijden verzwakt", aldus Kuhn.

Kuhn verwijt Vogel, momenteel spelend bij Betis Sevilla, vooral dat hij als verlengstuk van de bondscoach op het veld te weinig verantwoordelijkheid neemt. "Ik heb de opdracht gekregen het sterkst mogelijke team samen te stellen voor het EK 2008. Helaas was de teamgeest tegen Oostenrijk, Brazilië en Duitsland ons grootste manco. Teamgeest moet onze kracht zijn", aldus Kuhn.

Vogel reageerde al emotioneel op zijn verwijdering. Hij kreeg het nieuws van de bondscoach telefonisch te horen en ziet op basis daarvan maar weinig openingen om weer opgeroepen te worden. Het moment kon bovendien niet slechter vallen, want het nieuws kwam daags voor zijn dertigste verjaardag. In Zwitserland wordt ondertussen al druk gespeculeerd dat een aantal spelers uit het kamp-Vogel ook zullen afhaken.

Op 20 maart vertrekt de nationale ploeg van Zwitserland naar de Verenigde Staten op oefenkamp. Daar speelt het oefenduels tegen Jamaica en Colombia. Als co-organisator met Oostenrijk is Zwitserland automatisch gekwalificeerd voor de eindronde van het EK.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties