Ger. Beerschot wint op eigen fandag

Dirk Pieters
| 0 reacties
Ger. Beerschot wint op eigen fandag
Foto: © SC

Germinal Beerschot heeft ook de laatste oefenwedstrijd van de oefencampagne winnend afgesloten. Van de vele vriendschappelijke wedstrijden heeft de Antwerpse club er maar één verloren. Zondagavond moest ook Lierse zich gewonnen geven; 3-0.

Trainer Van Veldhoven liet het trio Lembi-Bancé-Martijn Monteyne voor eigen volk debuteren, en zag dat zijn elftal vrijwel doorlopend veldoverwicht had en ook enkele kansen versierde. Maar Malki en Bancé stuitten op een attente Lierse-doelman Jovic. De bezoekers dreigden één keer langs Jatta, wiens vluchtschot tegen de dwarsligger kwam.

Op slag van rust kwam de verdiende Kielse voorsprong er dan toch. Daniel Cruz werd in de grote rechthoek onderuit gelopen en zette zelf de strafschop om. Vlak daarop borstelde Hernan Losada nog een hoekschop tegen de kruising. 

De thuisploeg bepaalde ook na de pauze tempo en spelbeeld. Maar weer werd vrij slordig met de doelkansen omgesprongen. Het was de ingevallen Toufik Zerara die met een heerlijk geplaatste vrijschop voor de 2-0 zorgde. En in de slotfase schotelde een sterk ingevallen Cavens ook nog nummer drie voor. Sanharib Malki kopte fraai binnen. (DG) 

DOELPUNTEN: 44' Cruz 1-0 (strafschop), 73' Zerara 2-0, 87' Malki 3-0 
GERMINAL BEERSCHOT: Steppe, M. Monteyne (68' De Wree), Van Dooren, Lembi (80' Dheedene), P. Monteyne, Wamfor, Ederson (66' Zerara), Losada, Cruz (80' Cavens), Bancé (60' Dosunmu), Malki 
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties