Ternat te sterk voor Lebbeke

Gentil Dossche
| 0 reacties
Ternat te sterk voor Lebbeke
Foto: © SC


Ondanks het druilerige weer konden de toeschouwers het geboden spektakel zeker waarderen. In de eerste helft kon Rapide nog enigszins gelijke tred houden al werden de foutjes afgestraft. Toen ook na de rust het verschroeiende tempo van de Ternat bleef voortduren konden de boeken helemaal toe.
 
De thuisploeg trok snel van leer en Christophe Buekens had heel wat last met een loeier van Dimitri Dhondt (1’). Ook Tim Vierbergen vond de bezoekende goalie op zijn weg (2’). Toen Bart Verhulst zich verslikte in Sotorios Psadourakis bood deze Bart Van Steenkiste de openingstreffer op een blaadje (13’). Roel Van den Bergh en Tim Vierbergen probeerden de bakens te verzetten met een mooie 1-2 maar Roel kon niet afwerken (16’). Jonas Verhaegen kopte een hoekschop rakelings over (18’). Aan de overzijde strafte Clecy Wambacq een Lebbeeks mistasten genadeloos af (23’). Rapide reageerde via Koen Baetens en Tim Vierbergen, maar scoren zat er niet in (26’). Kort voor de rust toonde Koen Mathys zich sterker dan Wambacq. Roel Van den Bergh knalde voorlangs (43’).
 
Veel vers bloed bij Ternat na de koffie en Axel Vergeylen kopte een voorzet van Steve De Saegher mooi binnen (51’). Nog geen minuut later dribbelde Axel Vergeylen zich doorheen de thuisdefensie en scoorde onhoudbaar (52’). Doelman Mathys gaf geen krimp op een loeier van Steve De Saegher (56’). Stefan Van Holsbeeck viseerde de paal (64’) en Van Steenkiste geraakte niet voorbij Mathys. Lendert Putteman verzuimde een mooie kans af te werken (66’). Richard Burgo knokte zich tot bij Mathys maar besloot naast (87’). Lendert Putteman poeierde een voorzetkopbal van Stefan Van Holsbeeck over (88’). Diaz devieerde een voorzet van Burgo op de paal (89’).
 
Al bij al een aantrekkelijke en sportieve wedstrijd en neem het gerust aan: dit Ternat is zeker een aanwinst voor 4de klasse. Zondag aanstaande trekken de Vlaams-Brabanders naar Eendracht Zele (3de ronde Beker van België). Rapide Lebbeke ontvangt Wilskracht Idegem om 16u voor de Beker van Oost-Vlaanderen.
 
Rapide Lebbeke: Koen Mathys, Bart Verhulst, Jeff De Visscher (62’ Steven Vereeken), Sven Mergan, Jonas Verhaegen, Dimitri Dhondt (62’ Lendert Putteman), Tim Vierbergen, Nelio De Souza Santos, Roel Van den Bergh, Koen Baetens, Kevin Trienpont (62’ Stefan Van Holsbeeck)
 
Ternat: Buekens (46’ Platteau), De Loecker (46’ Bursa), Fierin (46’ Durang), Rampelbergh, Vandenbroeck, Van Steenkiste, De Smet (46’ De Saegher), Huet (62’ Diaz), Psadourakis (46’ Burgo), Kembisala (46’ Vergeylen), Wambacq
 
Doelpunten: 13’ Van Steenkiste 0-1; 23’ Wambacq 0-2; 51’ en 52’ Vergeylen 0-3 en 0-4
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties