Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Edmond Machtensstadion
Gent moeizaam voorbij Brussels
Filip Van der Elst

AA Gent behoudt ook na speeldag drie het maximum van de punten, maar deze keer hadden de Buffalo's het niet onder de markt. Anders dan de score laat vermoeden, kon FC Brussels, dat sterker voor de dag kwam dan de vorige weken, misschien wel aanspraak maken op een puntje, maar twee prachtige doelpunten na de rust beslisten daar anders over.

Brussels, dat dankzij de komst van Pavel Fort nu met twee spitsen kon spelen, begon enthousiast aan de partij, met mogelijkheden voor Jean-Paul Eale Lutula en Julien Gorius. Gent had het moeilijk, maar kreeg nadien wel de beste kansen, toen eerst Christophe Gregoire centimeters tekort kwam om een voorzet van Marcin Zewlakow binnen te werken, en Patrick Nys kort voor de rust een uitstekende reflex in huis had op een schot van Adekanmi Olufade, die zich mooi had vrijgedraaid. Brussels was ook nog af en toe gevaarlijk, maar Lutula, die wel een goede partij speelde, talmde tot twee keer toe telang. Na 45 minuten stond de brilscore nog steeds op het bord, wat logisch was.

Gent kwam met hernieuwde moed uit de kleedkamers, en dat resulteerde in druk op het Brusselse doel. Een vluchtschot van Nebosja Pavlovic, die omwille van het ontbreken van Milos Maric nog eens in de ploeg stond, ging maar centimeters naast het doel. Even voordien had Lutula, op dieptepass van Fort, de thuisploeg echter ook op voorsprong kunnen zetten. Hij mikte, oog in oog met Bojan Jorgacevic, de bal met zijn mindere rechter voorlangs. Halverwege de tweede helft kon Gent dan toch op voorsprong klimmen, toen Gregoire een vrije trap enig mooi in de winkelhaak schilderde (0-1). Brussels reageerde met veel druk en enkele scrimmages voor het doel van Jorgacevic, maar kon geen echte kansen meer creëren, ondanks de inbreng van derde spits en jeugdproduct Aurelien Coppin. Ei zo na klom het dan toch nog op gelijke hoogte, toen Richard Culek een voorzet van Dieudonné Owona, op de paal mikte. Het doelpunt viel echter aan de overkant, toen Massimo Moia, een van de uitblinkers bij de Buffalo’s, op wandel ging en daarna knap binnenschoot (0-2). Een bittere pil om te slikken voor Brussels, dat daarmee puntenloos laatstes blijft, terwijl Gent nog steeds de tabellen aanvoert.