Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Schiervelde
Cercle neemt drie punten mee uit Roeselare
Ruben Claesen

In een povere partij heeft Cercle Brugge de drie punten gepakt bij de collega-West-Vlamingen uit Roeselare. Nochtans begon de wedstrijd niet slecht, met twee ploegen die aanvankelijk gekomen waren om te winnen, maar na tien minuten was het beste eraf. De match verwaterde en Cercle kon pas in het laatste kwartier het verschil maken tegen de tien van Roeselare, want De Vleeschauwer had al in het begin van de tweede helft rood gepakt.

Het eerste gevaar kwam van de Bruggelingen. Tom De Sutter kon een voorzet vanaf rechts naar doel glijden, maar Sierens lag dwars en pakte in twee keer. Het was meteen het gevaarlijkste standje van de hele eerste helft, waardoor het bij de rust logischerwijze nog 0-0 stond.

Na rust was het Roeselare dat als eerste dreigde. Een verre hoge bal kwam na vier minuten via Tanghe bij Dissa, zijn schot werd gekeerd door Verbist. Zo leek Roeselare eindelijk ontwaakt, maar één minuut later kreeg het een flinke knauw te verwerken, toen De Vleeschauwer met rood van het veld werd gestuurd na het neerhalen van Iachtchouk. Met tien man zakte Roeselare helemaal weg, de organisatie was ook niet meer zoals hij hoorde te zijn, maar pas twaalf minuten voor het einde kon Cercle dreigen, én meteen scoren. De Smet gaf de bal voor vanaf links, De Sutter miste eerst nog de bal, maar aan de tweede paal was Gombami paraat om de openingstreffer makkelijk binnen te tikken. En Cercle wilde meer. Iachtchouk leek de wedstrijd vlak voor tijd te gaan beslissen, maar oog in oog met Sierens gaf hij de bal slecht af aan De Smet, die met de bal ongelukkig over de achterlijn liep. Uitstel betekende echter geen afstel, want in de laatste minuut was het toch nog raak. En weer was het de kleine Zimbabwaan die voor de treffer zorgde. Stijn Desmet zorgde met een knap passje voor de assist, Gombami liftte de bal vervolgens vlekkeloos over Sierens. 0-2, natuurlijk ook de eindstand. Cercle doet zo een schitterende zaak in de rangschikking en klimt zelfs naar de derde plaats, Roeselare staat op de dertiende stek.