G. Beerschot onderuit tegen Luxemburg

Germinal Beerschot speelde woensdagavond een vriendschappelijke wedstrijd tegen Luxemburg. In een wedstrijd zonder veel tempo haalde de nationale ploeg het met 2-1. De Luxemburgse ploeg maakte het verschil in de slotfase.

De wedstrijd begon heel goed voor Germinal Beerschot. Zerara kon al na amper twee minuten spelen profiteren van een misverstand in de plaatselijke verdediging en zijn ploeg op voorsprong zetten.
De IJslandse testpeler Kristjansson speelde centraal in de verdediging, maar werd aan de rust reeds vervangen, terwijl zijn landgenoot Hallgrimur Jonasson links op het middenveld een iets betere beurt maakte, zonder echt te overtuigen. Colman speelde de volledige tweede helft en zag Dosunmu op zijn aangeven op de lat besluiten.

In de slotfase van de wedstrijd werd de verdediging van de Antwerpse club tweemaal op snelheid genomen, zodat de Luxemburgse nationale elf op de valreep een overwinning mochten vieren.

GERMINAL BEERSCHOT: Steppe (46' Moons), M. Monteyne, Kristjansson (46' Cavens), Ederson (46' Dheedene), P. Monteyne (65' Santos), Losada (46' Colman), King (65' Wanyama), Zerara, Wamfor (46' Dosunmu), Jonasson, Bancé (75' Malki).

Doelpunten: 2' Zerara 0-1, 86' Lombardelli 1-1, 87' Damata 2-1.