Datum: 04/12/2007 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 6)
Stadion: Shakhtar Stadion Donetsk
Benfica onverhoopt toch nog succes
Wesley Nobels
| 0 reacties
Benfica onverhoopt toch nog succes
Foto: © SC

Shaktar Donetsk had niets meer in eigen handen in de Champions League. Als ze vandaag een overwinning haalde moest ze erop rekenen dat Celtic niet won. Eerst en vooral moesten ze hun wedstrijd tegen Benfica proberen winnen.

Shaktar Donetsk ging heel erg hard op zoek naar de overwinning en presenteerde ook het beste en mooiste voetbal met vele kansen tot gevolg. Jammer genoeg voor hen werd dat niet vertaald naar doelpunten. Benfica kwam ook twee keer tot een kans, uit die twee kansen scoorde ze ook twee doelpunten. Cardazo maakte deze twee doelpunten. Zo kregen ze dus veel meer dan dat ze verdienden. Even later kreeg Shaktar een penalty en die werd omgezet door Lucarelli.

 

De tweede helft bracht niets meer van wat we in de eerste helft zagen. Blijkbaar gingen de Oekraïners ten onder in hun goed voetbal van de eerste helft. In deze tweede helft waren ze nog maar een schim van dat goed voetballend team. Doordat Benfica hier nog wint halen ze in extremis nog een EUFA-cup ticket binnen.

 

Shaktar Donetsk heeft de kans om de volgende ronde in de Champions League te bereiken dus laten liggen. Ze werden verrast door Benfica die maar al te blij zijn met een onverhoopte EUFA-cup ticket.

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 6)