Speeldag: Ronde 3
Stadion: Ewood Park
Coventry vernederde Blackburn
Luc Goderis

Coventry City heeft zich zaterdagnamiddag ten koste van Blackburn Rovers verdiend geplaatst voor de vierde ronde van de FA Cup. De tweedeklassers veegden in Ewood Park de vloer met de ondermaatse thuisploeg. Het werd maar liefst 1-4.

Voor de komst van de nummer zeventien uit de Engelse tweede klasse liet Blackburn-manager Mark Hughes enkele basisspelers rusten, en dat zal hij geweten hebben.  Maceo Rigters, Keith Treacy, Bruno Berner en Zurab Khizanishvili kregen vanmiddag allen een unieke kans om zich te bewijzen, maar lieten het één voor één afweten.

De eerste grote kans van de wedstrijd was nog wel voor de thuisploeg.  Net voor het halfuur ontweek Benni McCarthy de buitenspelval, maar de Zuid-Afrikaan schoot, oog in oog met Dimi Konstantopoulos, pardoes op de doelman.  Vanaf dan namen de bezoekers de wedstrijd stevig in handen en Michael Mifsud opende de score.  De Maltese international profiteerde van mistasten in de thuisdefensie en via het been van Berner viel de bal over Brad Friedel in doel.

Na de pauze bleef het team van Iain Dowie de betere ploeg.  Net na het uur pegelde Jay Tabb op de dwarsligger, maar net toen Leon Best de rebound wou benutten duwde Khizanishvili hem in de rug.  Scheidsrechter Lee Probert aarzelde niet en wees kordaat naar de stip.  Elliot Ward benutte de elfmeter en Coventry verdiend 0-2 voor.

Blackburn maakte helemaal niets klaar en leek rijp voor een afslachting toen Dele Adebola er zeven minuten voor affluiten 0-3 van maakte.  Amper een goede minuut later lukte David Bentley, met een afstandsschot de aansluitingstreffer, maar veel meer dan een druppel op een hete plaat werd het niet.  In de allerlaatste minuut zorgde Mifsud voor de niet eens overdreven 1-4.

In de competitie draait het voor Coventry voor geen meter, maar nadat ze in de League Cup al de scalp van Manchester Utd pakten, moest Blackburn nu ook voor de bijl in de FA Cup.