Rode kaart voor Antwerpse burgemeester

Luc Goderis
| 0 reacties
Rode kaart voor Antwerpse burgemeester
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Antwerpse burgemeester Patrick Janssens laat vanaf nu nog slechts 400 bezoekende supporters toe in het Kiel. De Supportersfederatie Profclubs (SfP) geeft Janssens in een open brief daarvoor een rode kaart.

Volgens de federatie betreft het een eenzijdige beslissing en werd de dialoog met zowel de club als de supporters niet aangegaan.  Het stadsbestuur verdedigt de beslissing als zouden er in de buurt van het Kiel geregeld problemen zijn met bezoekende supporters.  De Supportersfederatie Profclubs zegt daar echter geen weet van te hebben.
 
Het opleggen van de beperking schept volgens de SfP, eerder dan het te voorkomen, een veiligheidsprobleem.  De meeste bezoekende clubs zakken met veel meer dan 400 supporters naar Germinal Beerschot af, waardoor velen onder hen nu zullen proberen om een kaartje te bemachtigen voor de thuistribune.
De bezoekende supportersclubs mogen nog slechts met tien bussen naar het Kiel rijden.  De SfP geeft als voorbeeld AA Gent.  De Buffalo's tellen niet minder dan 26 supportersclubs en die zouden nu allemaal samen met negen bussen, want de tiende bus is de spelersbus, naar Antwerpen moeten komen.  De organisatoren verliezen daardoor de controle over wie ze nu werkelijk op hun bus toelaten.
 
Germinal Beerschot werkte de afgelopen jaren in de positieve zin aan hun imago en de SfP vreest nu dat het vele werk met één pennentrek van tafel zal worden geveegd.  Men vreest ook dat de supporter de schuld weeral eens in de schoenen van de allochtonen zal schuiven, terwijl het grote publiek moord en brand zal schreeuwen, dat het weeral eens de schuld is van die hooligans.
 
Tot slot wijst de SfP er ook op dat een Uefa-regel stelt dat minstens 5% van de tickets moet worden voorzien voor de bezoekende supporters.  In het geval van Germinal Beerschot spreken we dan al vlug over ruim 600 kaartjes.  Een andere regel stelt dat de thuis- en bezoekende vakken moeten zijn gescheiden en de SfP vreest dat Germinal Beerschot hierdoor een financieel verlies zal leiden. 

Paul Heylen, commercieel directeur bij Germinal Beerschot, zal nog deze week met het Antwerpse stadsbestuur onderhandelen om minstens de Uefanormen toe te laten.
 
De Open brief aan Patrick Janssens kunt u hier (klik) integraal lezen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties