Germinal Beerschot
zwaZulte Waregem
Datum: 16/02/2008 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
GB geraakt niet voorbij Zulte Waregem
Tomas Taecke
| 0 reacties
GB geraakt niet voorbij Zulte Waregem
Foto: © SC

Germinal Beerschot kwam thuis niet tot scoren tegen een zwak Zulte Waregem. De thuisploeg stapelde de kansen op, maar kreeg niet wat het verdiende. Met dit puntenverlies laat GB een mooie kans onbenut om drie punten in te lopen op Cercle Brugge.

Bij Zulte Waregem stonden Meert en Reina na een week schorsing terug in de basiself. Ook Leye was weer speelklaar. De jonge Bart Buysse vatte net als vorige week weer post achterin. Bij de thuisploeg kon Van Veldhoven geen beroep doen op Wamfor.

Germinal Beerschot trok meteen alle registers open. Een schot van Dheedene werd door de paal gekeerd, de rebound van Losada werd al dan niet door de arm van D'Haene uit doel gehouden. Twee minuten later glipte Malki door de West-Vlaamse verdediging. De Vlieger stopte de spits buiten de zestien meter foutief af, maar kreeg slechts geel. Het eerste halfuur was volledig voor GB. Enkele halve kansen van Ederson en Losada resulteerden niet in doelpunten.

Tien minuten voor de rust zorgde Van Nieuwenhuyze voor het eerste bezoekende gevaar. Zijn schot werd geblokt door Van Dooren, ook de rebound van Meert bleef ongevaarlijk. Vlak voor de pauze kreeg Germinal Beerschot de grootste kans om de score te openen. Malki kwam na slecht uitverdedigen bij Zulte Waregem alleen voor de doelman, maar De Vlieger hield zijn netten schoon. De Antwerpenaren waren duidelijk baas in de eerste helft, maar zagen hun veldoverwicht niet in doelpunten vertaalt.

Na de rust ging GB op hetzelfde elan verder. Na drie minuten schreeuwde heel het Kiel om een strafschop, maar scheidsrechter Vinche zag geen overtreding in het vasthouden van D'Haene op een hoekschop voor de thuisploeg. De wedstrijd kabbelde rustig verder en de Ratten hielden constant de controle over de partij. Losada en Colman waren andermaal superieur, maar konden geen doelpunt forceren.

Via Malki kwam Germinal Beerschot nog enkele keren dicht bij een goal, maar de thuisploeg slaagde er niet in te scoren. Zulte Waregem kwam amper nog in de buurt van doelman Steppe, en mag zich heel tevreden stellen met een punt. GB slaagt er niet in drie punten in te lopen op Cercle Brugge, en ziet Anderlecht morgen mogelijk tot op één punt naderen. Voor beide ploegen is dit gelijkspel de vijfde puntendeling van het seizoen, waar vooral Francky Dury tevreden mee mag zijn. (AN)