Nieuws uit Antwerpse tweede provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Nieuws uit Antwerpse tweede provinciale
Foto: © SC

Ternesse voetbalt volgend seizoen in eerste provinciale. Het won de topper in Ranst met 1-4 en dwong zo promotie af. In de andere reeks van tweede provinciale is het nog even afwachten vooraleer we de kampioen kennen.

Tweede provinciale A:

Antonia

-Antonia speelde afgelopen week niet tegen Merksem. Het moest forfait geven omdat het de inventaris van de toegangstickets niet had overgemaakt. De bond schorste Antonia voor het weekend, maar de club herstelde de fout wel en mag tegen FC Ekeren gewoon spelen. De forfaitnederlaag tegen Merksem blijft evenwel staan. Door de nederlaag kan Antonia geen aanspraak meer maken op de laatste periodetitel. Bovendien verkeert de club nu ook nog in degradatiegevaar.

-Jan Bosmans promoveert niet mee met Ternesse. Hij voetbalt volgend seizoen voor Antonia.

-Huygen en Swann verlaten Antonia voor Oelegem. Daar speelden ze vroeger ook al.

Merksplas:

-Merksplas won met ruime cijfers van rode lantaarn Arendonk. De bezoekers kwamen wel op voorsprong, maar begaven uiteindelijk toch. Dankzij onder meer twee goals van De Groef werd het 6-1.

’s Gravenwezel:

-De uitreiking van de Gouden Schoen vindt plaats op vrijdag 9 mei.

Bron: www.ksksgravenwezel.be

Maccabi:

-Maccabi moet op de laatste speeldag absoluut winnen wil het in tweede blijven. Het verloor zondag namelijk met 2-1 in ’s Gravenwezel. Het was na zes minuten nochtans op voorsprong gekomen.

Ternesse

-Ternesse werd kampioen na de zege tegen Ranst. Op bezoek bij de nummer twee kwam het 1-0 achter, maar won uiteindelijk nog met 1-4. De afscheidnemende De Jonghe maakte twee goals.

-Jan Bosmans verlaat kampioen Ternesse voor Antonia.

Merksem SC:

-Merksem ziet trainer Van Dooren na vier jaar vertrekken naar Berchem Sport. De club looft Van Dooren voor de juiste manier van werken en het afhandelen van de overgang. Na de eindronde maakt Merksem bekend wie de opvolger van Van Dooren wordt.

-Op woensdag 9 september zullen gediplomeerde trainers demonstratietrainingen komen geven op de velden van SC Merksem.

-Yannick Fond, eerder dit seizoen nog actief bij SC Merksem, keert terug naar FC Ekeren.

-Merksem won afgelopen weekend voor het eerst sinds 10 februari nog een keer. Het was wel een forfaitzege tegen Antonia.

Bron: www.kmerksemsc.be

Mariaburg:

-Het is al een hele tijd geleden, maar een speeldag voor het einde van de competitie staat Mariaburg opnieuw op een degradatieplaats. Het verloor in eigen huis van Vosselaar met 0-3.

-Bellemans gaat volgend seizoen voor Maria Ter Heide voetballen.

FC Ekeren:

-Voor Ekeren zag de situatie er lang niet te best uit, maar plots heeft de club het weer in eigen handen na winst tegen Sint Jozef. De overwinning kwam er na alweer een goal van Dingemans.

-FC Ekeren speelt komend weekend gewoon op verplaatsing tegen Antonia. De club moest afgelopen weekend nog forfait geven.

-Yannick Fond keert terug naar FC Ekeren. Hij speelde tot voor enkele maanden nog voor SC Merksem, maar moest daar vertrekken. Ook Tomas Boeykens (VE Stabroek) keert terug. 

Ranst:

-Ranst wordt geen kampioen. Het verloor op eigen veld met 1-4 van Ternesse.

Tweede provinciale B:

Oosterzonen:

-Met nog een wedstrijd te gaan blijft Oosterzonen aan de leiding gaan. Het won deze keer met 2-0 van Nijlen. Oosterzonenen speelt op de laatste speeldag tegen Linda Olen.

Rapid Leest:

-Leest kende een makkelijke middag tegen Walem. Het werd 0-5. Het moet op de laatste speeldag wel beter doen dan Oosterzonen om kampioen te worden. Leest speelt tegen VC Herentals terwijl Oosterzonen Linda Olen partij geeft.

Tisselt:

-De reservenploeg werd kampioen.

Heikant:

-Voor de finale van de Beker van Antwerpen op 27 april tegen Wuustwezel wordt er een gratis bus ingelegd. Voor meer informatie verwijzen we u naar de website van de club.

-Wim Van Egdom stopt met voetballen. Hij is inmiddels 39 jaar oud en wordt er 40.

Bron: www.fc-heikant.be

Bonheiden:

-Doms komt over van Kontich met het oog op volgend seizoen.

-Na de junioren werden ook de reserven kampioen.

Bron: www.kvbonheiden.be

Zelf regionaal nieuws melden? Eindredactie@voetbalkrant.com

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (2A)

Nieuwste reacties