Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Edmond Machtensstadion
Moeskroen bezegelt lot FC Brussels
T. Coremans

FC Brussels moest zich vanavond opnieuw gewonnen geven. Moeskroen was deze keer net wat sterker. Het won met 0-2 op het veld van de Brusselaars. Hierdoor is het doek definitief gevallen. Brussels zakt riching onze tweede klasse.

FC Brussels ontving zaterdagavond Excelsior Moeskroen. Beide elftallen deden het allesbehalve goed gedurende dit seizoen. Moeskroen was sinds vorige speeldag zeker van het behoud. Voor de thuisploeg uit onze hoofdstad restte er nog een waterkansje. Indien FC Brussels zijn resterende vier speeldagen won, en Dender of Bergen geen enkel punt meer pakten, konden de Brusselaars hun verblijf in eerste alsnog verzekeren.

De thuisploeg startte veelbelovend. Al na drie minuten versierde Sorokin een strafschop. Petö illustreerde het seizoen van de Brusselaars en trapte de bal binnen handbereik van Volders. Even leek het erop dat FC Brussels de wedstrijd zou gaan domineren. Het kwam tot enkele goede kansen, maar scoren deed het niet. Moeskroen profiteerde van de Brusselse inefficiëntie en kwam op het half uur op voorsprong. Ouali troefde beheerst Werner af, 0-1. Brussels leek aangeslagen en kreeg de plooien voor de rust niet meer glad gestreken.

Na de pauze kregen we hetzelfde beeld als bij aanvang van het eerste bedrijf. De manschappen van Van der Elst knokten waardig, maar moesten opnieuw het onderspit delven. Na uitstekende mogelijkheden voor Matumona, Le Postollec en Da Silva kwam de thuisploeg nog niet tot een doelpunt. Walter Baseggio strooide met de heerlijke passes en bediende vijf minuten voor tijd Ouali. Die telde FC Brussels helemaal uit, 0-2. Moeskroen won zonder echt diep te hoeven gaan.

De tweede club uit onze hoofdstad belandt door deze nederlaag zonder twijfel in onze Belgische tweede klasse. Na veel wrevel en kwel tijdens het afgelopen seizoen kan wat bezinnen in een lagere afdeling  vast geen kwaad. Moeskroen kan zijn resterende wedstrijden zonder zorgen afwerken. Hun seizoen was eveneens geen om trots over te zijn. (AN)