Spanjaarden mogen bij winst hoge premie opstrijken

Philippe Crols
| 2 reacties
Spanjaarden mogen bij winst hoge premie opstrijken
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht won afgelopen weekend de Beker van België en elke speler kreeg daarvoor een premie van 14.000 euro. Als u dat al veel vindt, moet u maar eens goed lezen wat de Spanjaarden op hun bankrekening gestort krijgen bij EK-winst.

Volgens de Spaanse krant AS zal elke Spaanse international die meedoet aan het Europees kampioenschap in Oostenrijk en Zwitserland 214.000 euro ontvangen bij winst van het tornooi. Een redelijke motivatie zou je denken. Als de troepen van Aragones het niet verder schoppen dan de kwartfinales komen ze er ook niet slecht van af. Dan krijgen ze nog altijd 30.000 euro.

Zo'n hoge premies zijn niet echt uitzonderlijk. Twee jaar geleden had de Spaanse bond al eens een dikke 500.000 euro per speler over bij WK-winst. Toen liep het echter mis in de kwartfinale tegen de Fransen.

Spanje staat trouwens niet bekend als tornooiploeg. Op het EK haalde het nog maar twee maal de finale. De laatste keer was in 1984. Toen was Frankrijk te sterk. In 1964 werd er in eigen land wel gewonnen van de Sovjet-Unie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties