Arne Nilis nu echt naar PSV

Arne Nilis nu echt naar PSV
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wat er al een tijdje zat aan de komen is dinsdag ook daadwerkelijk gebeurd. Arne Nilis verlaat Racing Genk en gaat voor het Nederlandse PSV voetballen.

Arne Nilis is nog maar zeventien jaar oud en speelde tot op heden dus voor de beloften van Racing Genk. Vanaf volgend seizoen zal hij echter de clubkleuren van de Nederlandse kampioen PSV verdedigen. De jonge Nilis tekende een contract voor de komende drie seizoenen. Dat vader Luc Nilis ook actief is bij PSV was allicht doorslaggevend bij deze overgang.

De zoon van Luc Nilis zal volgend seizoen aanvankelijk beginnen van Jong PSV. "Maar ik kijk er nu al naar uit om met het eerste elftal aan de slag te gaan", vertelde de jongeling toen hij werd voorgesteld in Eindhoven.

Uiteraard werd de 17-jarige ook gevraagd in hoeverre hij te vergelijken valt met zijn vader. "Dat is heel moeilijk. Ik ga mij daar niet over uitlaten. Anderen mogen dat in mijn plaats doen. Mijn sterkste punt is allicht wel mijn traptechniek en overzicht. In balbezit kom ik het best tot mijn recht."

Wel zal de rol van papa Nilis belangrijk zijn. "Ik kan profiteren van zijn ervaring natuurlijk. Langs de andere kant brengt het toch een zeker druk met zich meet dat je de zoon bent van. Maar ik kan daar wel mee omgaan."
  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties