'Cercle heeft van ons initiatief geprofiteerd'

Nico Wieme
| 0 reacties
'Cercle heeft van ons initiatief geprofiteerd'
Foto: © SC

Niets dan lachende gezichten gisteren bij Cercle Brugge toen de transfer van Thomas Buffel aangekondigd werd. Bij Germinal Beerschot kijken ze maar zuur nadat de West-Vlaming vorig week nadrukkelijk in beeld was bij de Antwerpse club.

Germinal Beerschot ging er vorige week vanuit dat Thomas Buffel naar het Kiel zou komen. Paars-wit zette zwaar in op de aanvallende middenvelder en reageert nu met gemengde gevoelens op zijn transfer naar Cercle.
 
Ondervoorzitter Herman Kerstens is zwaar ontgoocheld en wil niet meteen reageren. Preses Jos Verhaegen had ook op beter nieuws gehoopt, maar relativeert de zaak. “We hebben zes à zeven weken geleden gepraat met Buffel en zijn vader”, aldus Verhaegen in Het Laatste Nieuws. “Later is er nog contact geweest via manager Ploegsma.”
 
Volgens de Germinal Beerschotvoorzitter gaf Buffel nadien te kennen dat hij voor een buitenlands avontuur zou kiezen. “Uiteindelijk koos hij voor Cercle, dat misschien wel van ons initiatief heeft geprofiteerd om op de kar te springen. Geen probleem voor ons. In transferzaken win je soms en moet je af en toe een mislukking accepteren.”
 
De Antwerpenaren zijn alleszins niet van plan om bij de pakken te blijven zitten. “We gaan nu op zoek naar een goed alternatief. Een van de pistes die we volgen, hopen we eerstdaags af te ronden”, besluit Verhaegen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties