Vandelannoite versterkt Tubeke

Nico Wieme
| 11 reacties
Vandelannoite versterkt Tubeke
Foto: © SC

Promovendus Tubeke heeft zich vrijdag verzekerd van de diensten van Jason Vandelanoite. De ex-Club Bruggeverdediger keert zo na amper één jaar Turkije terug naar België.

Jason Vandelannoite houdt het na amper één seizoen voor bekeken in Turkije. De ex-verdediger van Club Brugge kwam vorig jaar uit voor Bursaspor en tekende nu een contract bij neo-eersteklasser Tubeke. Het is vooralsnog niet bekend voor hoelang de 21-jarige speler getekend heeft.

Vandelannoite kwam in 1994 bij Club Brugge terecht. Sinds 2005 maakte hij deel uit van de A-kern. Hij speelde met Club in de Champions League, maar kwam vaak ook om extra-sportieve redenen in het nieuws. De goedgebouwde speler werd in zijn laatste seizoen bij blauw-zwart zelfs naar de B-kern verwezen wegen te liederlijk gedrag buiten het veld.

Na een disciplinaire schorsing brak Club met hem in mei 2007. Vandelannoite behoorde tot de olympische preselectie van Jean-François De Sart, maar werd uiteindelijk niet geselecteerd voor China.

Vandelannoite is niet de enige nieuwkomer bij Tubeke in de defensie. Met de Kroaat Josip Barisic (25) trokken de Waals-Brabanders vrijdag nog een centrale verdediger aan.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties