Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Stade Edmond Leburton
Club heeft 20 minuten nodig voor eerste driepunter
Steurbaut Kersten

Club Brugge heeft het seizoen uitstekend ingezet. Een efficiënt blauw-zwart ging met 1-4 winnen op het veld van promovendus Tubeke.

De troepen van Jacky Mathijssen stonden in het Stade Leburton pas voor hun eerste opdracht van het seizoen. Honderdtachtig minuten na titelconcurrenten Standard en Anderlecht was ook voor blauw-zwart de speeltijd voorbij.

Knock-out

Lang had Club Brugge echter niet nodig om zich te verzekeren van de eerste puntenwinst in het nieuwe seizoen. Na minder dan twintig minuten prijkte de 0-3 al op het scorebord. Brugge op rozen. Tubeke knock-out op de grasmat.

De West-Vlamingen werden gediend door een ideaal wedstrijdscenario. Na amper 94 seconden lag de eerste treffer al in de korf van Santos De Matos. Ivan Leko zette een strafschop, na handspel van Jean-Baptiste Paternotte, feiloos om. Aan de andere kant kon Santiago het kunstje van Leko niet overdoen.

Efficiëntie

Dan was het tijd voor Joseph Akpala om in zijn eerste officiële wedstrijd voor blauw-zwart zijn visitekaartje af te geven. De Nigeriaan toonde zich doelgericht en trof twee keer raak in minder dan tien minuten. Geen beauty's van doelpunten, maar uiterst efficiënt. Bij zijn tweede doelpunt kreeg de topschutter van vorig seizoen echter wel heel veel ruimte.

Club Brugge controleerde de wedstrijd, maar moest toch nog even de gaspedaal indrukken nadat Vincent Ramaël Tubeke met een knappe treffer terug in de wedstrijd bracht. De promovendus nam even het heft in handen, maar de Waalse hoop werd al snel terug de kop ingedrukt.

Geen 1-5

De Matos kwam onzorgvuldig uit en verloor het leer aan een hard werkende Nabil Dirar. Via Leko kwam kwam de bal bij de ingevallen Daniël Chavez, die met een mooie krul het verdict velde: 1-4. De Peruviaan was nog dicht bij de 1-5, maar schoot hoog over.

Club Brugge begint uitstekend aan de competitie, maar mag nog niet te veel conclusies trekken aan de zege tegen een zwakke tegenstander. Blauw-zwarte toonde zich zeer efficiënt, maar maakte achterin nog wel enkele foutjes. Tubeke was onmachtig om die af te straffen. (AN)