Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Schiervelde
Sierens houdt de kampioen in bedwang
T. Coremans

Landskampioen Standard is op het veld van Roeselare niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel. Na de uitschakeling in de Champions League een nieuwe tegenvaller binnen dezelfde week.

Standard hoopte na de dubbele clash met Liverpool kracht over te hebben om Roeselare opzij te zetten. De Luikenaars begonnen sterk aan de wedstrijd, maar lieten de kans op de openingstreffer onbenut. Marouane Fellaini was er zeer dicht bij, maar zag zijn kopstoot, net zoals tegen de Reds, net voor de lijn gekeerd.

Halverwege de eerste helft kwam Roeselare beter in de wedstrijd. Veel overtredingen en een noodzakelijke vervanging van Ode Thompson vertraagden het speltempo. In de schaduw van Jovanovic en Fellaini knutselde Wilfried Dalmat enkele noemenswaardige kansjes in elkaar. Sierens zat er telkens uitstekend tussen.

De thuisploeg onderging het spelbepalende voetbal van de Rouches. Salim Toama kreeg op slag van rust teveel ruimte en schilderde het leer knap achter de Roeselare ‑ doelman. Standard miste afgelopen woensdag in extremis de kwalificatie voor de Champions League. Vanavond werd op papier een veel makkelijkere opdracht.

In de tweede helft ging de aandacht aanvankelijk naar het vuurwerk dat in de lucht leek los te barsten, tot Verbist plots naar de stip wees. Boubacar Dembélé wist Roeselare met een (lichte) strafschop toch langszij te brengen. Standard vocht voor de volle buit, maar stootte andermaal op een sterk defensief blok. Bölöni hoopte met een extra spits het tij alsnog te keren. De Camargo viel in voor Marcos als derde aanvaller maar de score bleef gelijk. In de slotfase slikte Yanis Papassarantis een lichte tweede gele kaart en mocht iets vroeger naar de kant. Roeselare kon er in de tweede helft enkele keren snedig uitkomen, maar de laatste pass was telkens net niet goed genoeg.

Standard verliest op Schiervelde de eerste punten van het seizoen. Moeskroen blijft alleen over met het maximum van de punten. Alleen Club Brugge, met nog twee inhaalwedstrijden, kan nog aanspraak maken op een negen op negne. Roeselare speelde een verdienstelijke wedstrijd, maar mag toch gelukkig zijn met een puntje. (AN)