St. Jozef -OG Vorselaar          1 - 0

Zwaneven -Verbr. Balen          0 – 2

Is een van onderstaande feiten niet juist of onvolledig? Mail dan naar eindredactie@voetbalkrant.com

Doelpuntenkermis:

Een wedstrijd sprong er afgelopen weekend uit in de tweede provinciale. In de partij tussen RH Sportief en Rauw werd negen maal gescoord. De thuisploeg trok aan het langste eind. Halverwege de eerste helft stond de thuisploeg na goals van Stesses en Machiels op een dubbele voorsprong. Van Herle gaf de bezoekers nog voor rust weer hoop. Na de pauze scoorden Beckers en Convalle voor RH Sportief en zo stond het 4-1 na een uur spelen. Geubbelmans leek de spanning weer eventjes terug in de wedstrijd te brengen, maar Eyckmans scoorde meteen terug tegen namens de thuisploeg. Convalle lukte nog zijn tweede van de middag en tekende voor de 6-2. Bervoets maakte er nog 6-3 van.

Drie doelpunten of meer:

Ook in de tweede provinciale scoorde geen enkele speler afgelopen weekend drie doelpunten of meer.

Nieuws 2A:
Rapid Leest:

-Leest behoudt het maximum van de punten na een vlotte zege op Brasschaat: 0-3.

Zandvliet:

-Paul Heylen kreeg tegen Kaart rood nadat hij de doorgebroken Boeykens had neergehaald. Verder deelde de ref nog elf gele kaarten uit.

Wildert:

-Wildert leek lang op weg naar een nederlaag op bezoek bij Schriek. In het laatste kwartier kon Magels met twee goals toch nog een punt uit de brand slepen.

Kaart:

-Sil Boeykens scoorde voor Kaart al na een minuut spelen op bezoek bij Zandvliet. Zijn treffer leverde de bezoekers uiteindelijk slechts een 1-1-gelijkspel op. Er werden tijdens de wedstrijd elf gele kaarten getrokken en er viel ook een uitsluiting bij Zandvliet te noteren.

Bonheiden:

-Bonheiden is een van de drie leiders in 2A. Het won thuis met 2-1 van Wavria.

Mariekerke:

-Mariekerke won ook zijn tweede wedstrijd en staat aan de leiding. Het had tegen SC Merksem wel een goal van Delhay in blessuretijd nodig om met 1-0 te zegevieren.

Tisselt:

-Tisselt verloor met zware 4-1-cijfers in Mariaburg en is het enige team zonder punten na twee speeldagen.

Gooreind:

-Ex-Anderlechtspeler De Witte zorgde met een goal vanaf de middenlijn voor de drie punten tegen Heikant.

Wavria:

-De club krijgt 10.000 euro van Vlaams minister van Sport Bert Anciaux. Het gaat om een projectsubsidie voor voetbalclubs die zich inzetten voor een kwaliteitsvolle jeugdopleiding.

Nieuws 2B:
Ranst:

-Ranst is leider, samen met Balen. Ranst won op bezoek bij Poppel met 1-3.

Zwaneven:

-Zwaneven is na twee speeldagen het enige team zonder punten in 2B. Het verloor afgelopen weekend thuis met 0-2 van Balen.