Interview Ceulemans: 'Spelpeil móét beter'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Ceulemans: 'Spelpeil móét beter'

Jan Ceulemans en Westerlo maken hun borst nat. Ze kunnen zaterdagavond competitieleider Moeskroen hun eerste puntenverlies aansmeren.

In een stralend zonnetje in de stille Kempen monstert Ceulemans rustig zijn troepen. Weinig woorden, maar altijd direct. De rust zelve. Ceulemans en Westerlo zijn één. In afwachting van het interview - Bertin Tomou ging hem vooraf - kuiert hij wat rond op het tweede veld van Westel. Genietende van de nazomer. Zaterdag mag het er voor hem anders aan toegaan.
 
Ontploffen
 
“Hopelijk kan Het Kuipje zaterdag nog eens ontploffen”, blikt de Caje hoopvol vooruit naar de confrontatie met de Henegouwers. “We hebben twee wedstrijden thuis gespeeld en twee keer gewonnen. Nu moeten we tegen de leider. De ploeg in vorm die ook een beetje geluk heeft. Het zal geen makkelijke wedstrijd worden, maar er bestaan geen makkelijke wedstrijden meer. Ik heb er een goed oog in en we zullen er alles aan doen om een goed resultaat neer te zetten.”
 
Dat resultaat moet er dan wel komen met één aanvaller, Bertin Tomou. Nota bene ex-spits van Les Hurlus. Voor Ceulemans hoeft die ene spits geen nadeel te zijn. “Ik wil daar allemaal niet aan meedoen. Je kan met vijf spitsen spelen en geen enkele kans creëren, maar je kan ook met één spits spelen en vijf mogelijkheden bijeenvoetballen. Er zijn nog andere jongens die er 200 % voor zullen gaan.”
 
Tomou
 
“Tomou zal extra gemotiveerd zijn voor deze wedstrijd. Hij is nog op zoek naar zijn beste vorm, maar die komt er alleen als hij er 200 % voor gaat en in zich zelf gelooft. Eén doelpunt in vier wedstrijden is misschien wat weinig. Het is nog altijd beter dan geen. Het heeft bovendien drie belangrijke punten opgeleverd.”
 
Het is echter niet alleen Tomou die niet het gewenste niveau haalt. Westerlo behaalde een knappe zeven op twaalf, maar vielen niet meteen op door spectaculair voetbal. Ceulemans verdedigt zich: “Iedereen wil goed voetbal en resultaten, maar zelfs de toppers lopen er niet meer over. Waarom zouden wij dat dan wel moeten kunnen. Dat bestaat niet meer.”
 
Zoeken en tasten
 
“Qua spel kan en móét het beter. Het is nog wat zoeken en tasten met nieuwe spelers en Tomou en Zelenka die vorig jaar niet veel gespeeld hebben. Al zullen we zolang de punten volgen er niet te lang bij stil staan, wetende dat het een andere competitie is met vier mogelijke zakkers.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties