Peeters: 'Onbegrijpelijk rood'

Nico Wieme
| 0 reacties
Peeters: 'Onbegrijpelijk rood'

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met twee gele kaarten in één minuut tijd speelde Rocky Peeters zich tijdens Cercle Brugge-Germinal Beerschot negatief in de kijker. De middenvelder was er achteraf het hart van in en kon maar niet begrijpen wat hem overkomen was.

Rocky Peeters eiste een hoofdrol op in de wedstrijd van Germinal Beerschot bij Cercle Brugge. De ex-STVV’er kreeg van trainer Harm Van Veldhoven na 71 minuten zijn kans, maar amper vier minuten later mocht hij alweer inpakken. Na een tackle op Kristof Snelders kreeg Peeters geel en toen hij verhaal ging halen bij de ref, toonde die hem een tweede geel karton.
 
“Dit is gebeurd in de emotie van de wedstrijd”, aldus Peeters. “Ik mag 20 minuten voor tijd invallen en dan wil je alles geven. Ik vond die eerste gele kaart veel te vlug getrokken. Ik ga zuiver voor de bal.”
 
Waarom trok Christoph Virant binnen dezelfde minuut een tweede keer geel? “Geen idee”, reageerde Peeters verbouwereerd. “De eerste gele kaart kwam er onder invloed van de bank van Cercle. Daarna zei ik tegen de ref: ‘Ik ga zuiver voor de bal’, waarop hij mij een tweede geel karton toont. Ik begrijp er niets van. Meer heb ik echt niet gezegd.”
 
Peeters gaf toe dat hij met die rode kaart zijn ploeg in moeilijkheden bracht. “De trainer heb ik nog niet gesproken, maar ik ben er mij terdege van bewust dat ik de ploeg in de steek gelaten heb”, eindigde de onfortuinlijke Germinal Beerschotspeler.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties