lomLommel SK
tieKVK Tienen
0-1
15' Mathieu Belme (pen)
Datum: 04/10/2008 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Stedelijk Sportstadion
Tienen neemt 3 punten mee en blijft leider
filip broos

Tienen blijft leider in tweede na een 0-2 zege op KVSK United. In de suikerstad maken ze zich op voor de clash tegen St-truiden

Na een flauwe wedstrijd neemt Tienen de 3 punten mee naar de suikerstad, maar de overwinning was er één zonder glans.

United begon enigszins zonder complexen aan de wedstrijd en ging op zoek naar de openingstreffer, een vrije schop van Stassin belanddeover het doel van de bezoekende goalie. Tienen kwam er niet echt door maar na een kwartier werd Penga de diepte ingestuurd, hij was net sneller op de bal dan doelman Sengier. De doelman pakte de tiense aanvaller in het strafschopgebied, stafschop en rood voor Sengier. Caramazza werd gewisseld voor reservedoelman Eyckens die koud moest invallen. Tegen de 11m van Belme had de doelman geen verhaal, 0-1Tienen bleef nu de betere in de combinatie en na een snelle actie kwam de ban voor de voeten van Vanhees maar die zag zijn schot stranden tegen de paal. United reageerde meteen en nadat Dufour zich vrijkapte trapte hij de bal tegen de deklat. Bij Tienen was het vooral Penga die zich in de kijker speelde door zijn snelle uitbraken en dribbels wat leidde tot een gele kaart voor Pinxten. United bleef ondertussen de betere ploeg ook al speelde ze met een man minder. Vandeweyer kapte zich voorbij zijn tegenstander en zag zijn bal al tegen de netten hangen maar dat was buiten de tiense doelman Schuermans gerekend die met een schitterende reflex de gelijkmaker uit het doel hield.

Gedurende de eerste minuten van de 2ehelft probeerde United op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Het eerste echte gevaar kwam van de suikerjongens. Na een actie over Vandecauter kwam de bal bij Nys die de 16m mocht ingaan maar hij besloot over het doel. Na 10 minuten in de tweede helft ging Penga weer op wandel, hij werd gestuit door Pinxten die meteen zijn 2e geel pakte en ook hij kon de douches opzoeken, United stond nu nog met 9 op het veld. Maar zelfs met negen man kon United stand houden en zelfs beter nog de betere ploeg zijn zonder echt reeel gevaar voor de bezoekers. Een schot van Dufour werd afgeblokt en door Schuermans onschadelijk gemaakt. De 2 rode kaarten lieten van zich spreken voor United want de ruimtes werden als maar groter en groter en de bezoekers roken hun kans, na een snelle counter stuurde Vandecauter nogmaals Penga weg die de thuisdoelman omspeeldeen de bal tegen de netten trapte, 0-2United probeerde in de laatste 10 minuten iets te doen aan deze stand maar het kalf was verzopen voor de thuisploeg, het bleef 0-2

United blijft zo onderaan staan in de klassering met 5 punten, volgende week reist United naar Waasland. Tienen blijft door deze zege alleen leider met 2 punten voorsprong op STVV en wil het toeval nu dat Tienen het volgende week thuis opneemt tegen STVV, een wedstrijd die enorm leeft in de suikerstad.