lieLierse SK
dooFC Doornik
Datum: 04/10/2008 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Doornik haalt een punt in Lier
Ronny anthonis
| 0 reacties
Doornik haalt een punt in Lier
Foto: © SC

Lierse wachtte gisteren een lastige thuiswedstrijd tegen Doornik, tweede in de stand. Lierse was de betere ploeg maar wasonmondig in de afwerking. Doornik loerde op de counter maar kreeg te weinig kansen. 0-0 was de logische eindstand.

De thuisploeg begon furieus en was meteen enkele keren gevaarlijk. De kopballen van De Witte en Radzinski op hoekschoppen van Nedzipi gingen wel respectievelijk over en naast. Doornik speelde verdedigend goed en wou er met een snelle omschakeling uitkomen. De bezoekers speelden soms op het randje van buitenspel, zo werd Cardon twijfelachtig afgevlagd, zijn doelpunt werd afgekeurd. Net even daarvoor was er commotie in de rechthoek van Doornik als een verdediger op een kopbal van Seth de Witte in een vallende beweging de handen nodig had om te bal beroeren. Geen strafschop en geen rode kaart zei de scheidsrechter die de woede van heel het stadion over zijn hoofd kreeg. Twee minuten later was aan het Lierse-doel nog een heet standje als een Doornikse aanvaller alleen op Kujovic af mocht gaan, gelukkig voor de thuisploeg trapte hij van dichtbij in het zijnet. 

Doornik kwam het beste uit de kleedkamer en zette de Pallieters meteen onder druk. Toch kreeg alweer Lierse de beste kansen, Frans schoot de bal in het zijnet en een mee opgerukte Tshiala kon de bal in twee keer niet voorbij de doelman krijgen. Langs beide kanten vielen nu gaten in de verdediging en beide ploegen kregen nog enkele goeie kansen maar Cardon voor Doornik en Radzinski voor Lierse verzuimden de opgelegde kansen af te werken.

Lierse haalt thuis slechts 1 op 9, Doornik blijft voorlopig knap tweede.