cerCercle Brugge
denFCV Dender EH
Datum: 25/10/2008 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Jan Breydel
Dender graait volle buit mee bij Cercle
Nico Wieme
| 0 reacties
Dender graait volle buit mee bij Cercle

FCV Dender is met het kleinste verschil gaan winnen bij Cercle. De Oost-Vlamingen mochten twee keer van ver aanleggen en graaiden zo de drie punten weg bij een zwak groen-zwart.

Met Cercle Brugge en FCV Dender stonden twee ploegen tegenover elkaar die elk om andere redenen de punten goed konden gebruiken. De Bruggelingen wilden aansluiten bij de subtop en revanche nemen voor de ongelukkige derbynederlaag van vorige week; de Oost-Vlamingen hadden dringend nood aan punten om uit de gevarenzone weg te geraken.
 
Droomstart
Cercle Brugge kon bijna niet beter aan de match beginnen. Na zeven minuten kreeg de Denderdefensie de bal niet weg, Thomas Buffel pikte hem op, omspeelde een tegenstander en knalde mooi overhoeks binnen. Het eerste halfuur konden de bezoekers nooit de schijn wekken dat zij in Jan Breydel iets konden rapen. Cercle speelde verzorgd en stelde zich geregeld gevaarlijk aan.
 
Dominant Cercle
Stijn De Smet kopte een voorzet van Prince Nyoni over en Tom De Sutter nam een voorzet van diezelfde Zimbabwaan in één tijd op de slof. De bal ging centimeters voorlangs. Oleg Iachtchouk kwam een schoenlengte te kort op een voorzet van De Sutter. Het laatste Cerclegevaar kwam van Stijn De Smet. Het Cerclejeugdproduct knalde tegen de paal na een mooie rush van Iachtchouk.
 
Wereldgoal
Daarna kwam de fusieploeg geleidelijk aan meer in de match. Bart Van Den Eede hield een vrijschop van Suleymane Smajic nog binnen, de bal geraakte niet weg en in het geharrewar knalde Xavier Fred over. Vijf minuten voor de rust besloot Smajic het van op ruim 25 meter te proberen. De bal belandde enig mooi in de winkelhaak; een doelpunt dat letterlijk uit de lucht kwam vallen. Zo trokken beide teams naar de kleedkamers met een 1-1-gelijkstand.
 
Dender op voorsprong
Cercle begon slap aan de tweede helft. De thuisploeg grossierde in de slechte passes en dat gaf Dender meer vertrouwen. Doelgevaar viel er aanvankelijk niet te noteren. Cercle moest het doen met schuchtere pogingen van Nyoni en De Sutter; bij Dender kopte Van Den Eede over. Net als in de eerste helft kwam ook nu een doelpunt uit de lucht vallen. Fred trapte een vrijschop van ruim buiten de zestien mooi in de rechterbenedenhoek. Glen De Boeck reageerde meteen en bracht met Honour Gombami meer aanvallend geweld in zijn team.
 
Cercle moeizaam
Met grote moeite probeerde Cercle de bakens te verzetten, maar de Denderdefensie gaf weinig weg. Het was wachten tot een kwartier voor tijd vooraleer groen-zwart zich een eerste keer gevaarlijk aanstelde in de tweede helft. De kopbal van Iachtchouk werd door Cédric Berthelin nog net in hoekschop geduwd. De thuisspelers zochten steeds meer hun heil in de lange bal, hoewel dat niet echt het spel van de Bruggelingen is.
 
Aan de stand veranderde niets meer zodat Dender een gouden zaak doet in de strijd om het behoud. Cercle lijdt zijn tweede opeenvolgende nederlaag.
Herbeleef Cercle Brugge - FCV Dender EH